Anmeldelse

I skovens mørke

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fjerde bog i fantasyserien om Siri Q. Jeg hopper ind midt i en fantasyserie, men jeg kan sagtens hænge på i denne velskrevne bog (lix 14), der på en enkelt side refererer de tre forgængere.

Siri Q må ud i verden for at løse en opgave, som kun hun kan klare. Det hele foregår på Jorden, men jeg følte mig hensat til rumskibet Nostromo, hvor Sigourney Weaver kæmpede mod Alien. Tematik og figurer ligner.

Fakta:

Titel: I skovens mørke

Forfatter: Anne Lilmoes

Pris: 149 kroner

Sider: 50 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Forum

Siri Q og vennen Wili rider gennem en skov. I trækronerne lurer noget, der drypper ætsende slim ned. Slimerne dominerer et lille undertrykt menneskesamfund, der lever under umenneskelige vilkår. Når en pige er 13 år, bliver hun givet til en slimer, der lægger æg i hende. Efter tre måneder vender hun hjem med et udtryksløst blik og føder et uhyre.

Den smukke fyr Taje fra det lille samfund vil have den kniv, som Siri Q og Wili har. Den kan dræbe slimerne. Men kniven er skabt til noget større. Det ved Siri Q og Wili. Alligevel lader Siri Q sig besnære af Taje. Hun svigter Wili, og de er tæt på at miste kniven. Men det ender godt, så vi kan vente trygt på nummer 5.

Bogen er tiltænkt de 8-11-årige sikre læsere, mest piger.