Anmeldelse

ABCiTY.dk

ABCiTY.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man lærer bedst, når man leger - det er grundtanken i de mange såkaldte edutainment-produkter, der er kommet på markedet de senere år i takt med den øgede fokus på bogstavindlæring og læsning.

Fakta:

Titel: ABCiTY.dk

Type: Internet

Forlag: ABCiTY ApS

Det nye læringsspil "ABCiTY" er ingen undtagelse. Men det adskiller sig fra mange af de andre produkter, ved at opgaverne gradvist adapteres til barnets progression og ved i sjælden grad at inddrage forældrene i barnets ageren på sitet.

Spillet har en narrativ opbygning, der handler om, at en ond edderkoppekvinde er ved at tage magten i bogstavuniverset ABCiTY. Spillerne skal afværge dette ved at løse forskellige bogstavmissioner og derved komme de hårdt pressede ABCitter til undsætning.

Rammefortællingen er egentlig ganske sød og original, men figurerne har desværre ikke den charme, man kunne have håbet på, stemmeføringen er noget anstrengende, og introerne til de enkelte missioner er visse steder langsommelige og uinteressante. Den grafiske brugerflade er heller ikke helt let at gå til - da slet ikke for de fem-syvårige. Kun ved gentagende gange at hente assistance fra den villige hjælper Dino Martin, der ved et enkelt klik dukker frem på skærmen, blev det nogenlunde klart for mig, hvordan man skulle navigere rundt i universets forskellige afkroge og opgaver.

Nuvel, der er gode takter at spore, og skaberne af "ABCiTY" anfører da også selv, at spillet endnu ikke er helt færdigudviklet. Det testes i øjeblikket af mere end 2.000 børn, der får mulighed for at give feedback, før "ABCiTY" udkommer officielt. Vi venter spændt på det endelige produkt.