Anmeldelse

Skatten i jorden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skatten i jorden" indgår i "Zoom Ind Fakta"-serien. I serien kombineres en god historie for de mindre børn med faktaoplysninger. Lars-Henrik Olsen er blevet inspireret af den kendsgerning, at mange af de oldtidsfund, der er opdaget i Danmark og Sverige, er fundet af børn. Bogen indeholder ud over den fiktive historie også en faktadel om berømte fund, blandt andet guldhornene.

Fakta:

Titel: Skatten i jorden

Forfatter: Lars-Henrik Olsen

Illustrator: Lykke Bianca

Pris: 199,95 kroner

Sider: 160 sider

Serie: Zoom Ind Fakta

Type: Bog

Forlag: Forlaget Forum

Hovedperson i bogen er Frederik, der elsker at cykle omkring. Han er lidt af en enspænder. Lidt for tyk, lidt for kikset og kendt for at opdigte fantasifulde historier.

På hans ture kommer han forbi en nedlagt gård. En dag, han opholder sig på gården, overværer han, at nogle bankrøvere er i færd med at grave deres udbytte ned. Han kontakter politiet og fortæller om sine iagttagelser, men vil de mon tro ham?

Bogen er meget let læst med sin store skrifttype. Historien er enkel og ligetil. Børn er af natur nysgerrige, og det spilles der på. Det lønner sig at have øjnene med sig.

Faktadelen er stor og spændende. Her får læseren virkelig et indblik i begrebet danefæ. Bogen kan klart anbefales til specielt drenge, der ikke altid er motiverede for skønlitteratur. Kombinationen af fakta og fortælling fastholder dem og giver dem mulighed for at vedligeholde og udvikle deres læsefærdigheder.