Anmeldelse

Spilskole.dk

Spilskole.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Med computerspillenes indtog er der opstået en ny danskfaglig genre, som ikke længere kan ignoreres i skolen. Computerspil er en fortælleform, som enhver dansklærer bør være bekendt med og interessere sig for". Sådan skrev lærer og skolebibliotekar Ella Myhring i Dansklærerforeningens blad for præcis et år siden.

Fakta:

Titel: Spilskole.dk

Type: Internet

Forlag: spilskole.dk

Ella Myhring har nu sammen med Mathias Poulsen fra Aarhus Universitet etableret et websted om computerspil i undervisningen, Spilskole.dk. Hensigten er at afmystificere computerspil og bidrage til, at spillene inddrages i skolens undervisning på lige fod med andre medieformer.
Spilskole.dk er præget af de to ildsjæle, men intentionen er, at det skal være et interaktivt forum, hvor lærere og forskere kan udveksle viden og erfaringer omkring anvendelsen af computerspil. Det er et spændende projekt, som allerede nu rummer en del brugbart materiale. For eksempel indeholder Vidensektionen en beskrivelse af konkrete computerspil og deres mulige anvendelse i undervisningen.

De to initiativtagere er selv inde på, at det kan være vanskeligt at få et sådant websted til at fungere udelukkende på ildsjælebasis. Man kan derfor håbe, at dette initiativ kan få tilført midler andre steder fra, så det i endnu højere grad kan blive et redskab for læreren, der gerne vil inddrage computerspil i undervisningen, men som naturligt nok er usikker over for den konkrete opgave.