Anmeldelse

Skot / Skot på børnehjem

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tillad mig i en anmeldelse at fremhæve forlaget først. Den dingo, der normalt beskrives som en australsk, forvildet tamhund, er slet ikke at sammenligne med den gyldendalske dingo. "Dingo"-serien har de senere år ændret karakter og bredde i en sådan grad, at man må sige, at der er banet helt nye veje for letlæsningslitteraturen. Der er kommet fart, skarphed og kant i udgivelserne.

Fakta:

Titel: Skot / Skot på børnehjem

Forfatter: Oskar K.

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Det gælder også en ny serie "Skot" skrevet af Oscar K. og illustreret af makkeren Dorte Karrebæk. De to første bind er udkommet. Pludselig en dag dumper nowhere-drengen Skot himmelfalden ned i 3.b. En klasse med tvillingerne Emma og Emma, drengen i skabet, omgængeren Kent med den usynlige kanin og en lærer, der har opgivet ævred.

I "Skot på børnehjem" finder Skot sig et sted at sove. Han finder også drengen fra skabet, Malthe. I en kostelig samtale tænker Malthe, ni år (Skot kan nemlig høre tanker): "Skolen tager barndommen fra os. Jeg får stress af alle de prøver og planer". En letlæsningsbog som samfundskritisk! Der er mange flere ting på spil.

Er Skot en alien? Til sidst i anden bog lander et sært fartøj med blå og gule blink. "Skot, phone home!" Oscar K. udfordrer, og Dorte Karrebæk følger trop i sine dynamiske og ofte næsten ikonografiske illustrationer.

Lise Jæger har læsepædagogisk tilrettelagt, og det er utroligt, hvad det er muligt at nedfælde i en letlæsningsbogs relativt få ord.

Denne anmelder ser frem til fortsættelsen!