Erhvervsuddannelse

Kommuner kan igen søge om at give elever mulighed for at tage valgfag på en erhvervsuddannelse

Publiceret Senest opdateret

Siden 2020 har udvalgte elever i 8. og 9. klasse fået undervisning i en reduceret fagrække i folkeskolen, samtidig med at de har haft praksisorienterede valgfag på erhvervsuddannelserne.

Først var tre kommuner med i en forsøgsordning. Siden fik alle kommuner muligheden for at søge om at være med i forsøget. Det gjorde 10 kommuner sidste år. Og nu kan landets kommuner igen søge om at være med.

Formålet med forsøget er at imødekomme elevernes forskellige forudsætninger og motivation og få flere elever til at gennemføre folkeskolen, skriver Børne- og Undervisningsministeriet. 

Forsøget skal desuden afprøve, om en organisering af undervisningen, der mere målrettet sigter mod at forankre eleverne i en erhvervsuddannelse, får flere elever til at gennemføre folkeskolen og søge optagelse på en erhvervsuddannelse efter 9. klasse.

"Der er nogle elever, som ikke lærer bedst ved at sidde stille i klasseværelset hele dagen. Dem må vi ikke glemme. Derfor håber jeg virkelig, at mange kommuner griber muligheden og ansøger om at deltage i eud 8/9, så de elever, der er godt og grundigt skoletrætte, når de nærmer sig 8. og 9. klasse, kan få lov at tage et valgfag på en erhvervsuddannelse et par dage i ugen og forhåbentligt få et nyt glimt i øjet", siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

uvm.dk: Nu får endnu flere elever mulighed for at tage valgfag på en erhvervsuddannelse