Millioner til mad

150 millioner kroner er afsat til forsøg med mad i skoler og daginstitutioner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Partierne bag finansloven har afsat 50 millioner kroner om året de næste tre år til forsøg med mad i skolen. Nu er de blevet enige om, præcis hvad pengene skal bruges til.

En børnekostpulje bliver delt op i tre hovedformål, hvoraf de fleste af pengene skal gå til de to første. Den første del handler om kommunale projekter med mad- og måltidsordninger. Der vil blive set på, at de søgende kommuner ligger spredt i landet, at de officielle anbefalinger for ernæringsrigtig kost til børn bliver overholdt, og at madtilbuddet hænger sammen med andre aktiviteter, der fremmer børns lyst og motivation til at spise sundt. Og endelig skal der være forsøg, der fremmer brugen af økologiske fødevarer.

Som andet punkt kan der søges penge til mad- og måltidsordninger i enkeltinstitutioner. De penge vil blive givet som et fast tilskud per barn i institutionen. Det drejer sig om fem kroner om dagen per barn i skole, skolefritidsordninger og fritidshjem. Og ti kroner om dagen til hvert barn i vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner.

Den tredje del af puljen skal gå til andre aktiviteter til understøttelse og udvikling af mad- og måltidsordninger. Der tales om uddannelse i form af kurser og aktiviteter målrettet børn med særlige behov, for eksempel overvægtige eller børn, der lider af forstyrret spiseadfærd.

Ansøgningsskemaer og vejledninger vil være klar i starten af maj, og den første ansøgningsfrist bliver 15. juli 2001. Udbetaling af puljemidlerne vil starte i august 2001. Se også Sundhedsstyrelsens madside: www.spisesiden.dk.

pai