"I februar, da jeg hørte, at Pia stoppede, skulle jeg sove lidt på det. Jeg har ikke haft en formand i maven. Men selv om min komfortzone ligger i næstformandsrollen, så ved jeg, at jeg må tage mig sammen og tage den", siger Marianne Giannini.

Kun én kandidat til formandsposten i Børnehaveklasseforeningen

I dag skal Børnehaveklasseforeningen vælge en ny formand og to nye bestyrelsesmedlemmer. En erfaren børnehaveklasseleder, der er nuværende næstformand i foreningen, er eneste kandidat til formandsposten.

Publiceret

Marianne Giannini 

Marianne Giannini er børnehaveklasseleder påLangelineskolen på Østerbro i København. Det har hun været 25 år. I13 år har hun været medlem af Børnhaveklasseforeningenshovedstyrelse, i dag er hun næstformand i foreningen. Samtidig erhun formand for Børnehaveklasseforeningens Københavnskreds. Hunsidder i uddannelses udvalget for pædagoguddannelsen, deltager i møder i  Uddannelsespolitisk Forum i DLF og sidder medi en arbejdsgruppe i Undervisningsministeriet om implementering afde nye fælles mål i Børnehaveklassen.

 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fællesskab gør stærk. Det er børnehaveklasseleder Marianne Gianninis klare opfattelse, og derfor stiller hun op som formand for Børnehaveklasseforeningen på foreningens repræsentantskabsmøde på Sinatur Storebælt i dag.

"Jeg har stor glæde ved vores børnehaveklasseforening. Vi har arbejdet intens for at få indflydelse, og det synes jeg er lykkes. Vi kæmper for at få lige forhold for børnehaveklasseledere og lærere. Vi kæmper for at få indflydelse i DLF og sørge for, at vi ikke bliver kanøflet", siger Marianne Giannini. Hun fremhæver, at hun selv som næstformand i foreningen har været med til at udvikle og implementere de nye fælles mål for børnehaveklasselederne.

Bedre overgange

Fremover vil hun kæmpe for, at der kommer bedre overgange fra børnehaven til børnehaveklassen og fra børnehaveklassen til 1. klasse.

"Det er svære overgange, og der har vi stor glæde af, at vi er fagligt funderet. Det er vigtigt, at vi har fokus på legen, når de starter i børnehaveklassen. Vi skal gøre dem så trygge som muligt, inden de kommer i 1. klasse".  

Hun mener, at det er vigtigt, at der er fokus på, at børnehaveklassen er en vigtig indgang til skolen - også når det gælder samarbejdet med forældrene.

"Hvis forældrene bliver gjort trygge i skolestarten, så kommer man langt, så skal der meget til at slå dem ud".

Ny formand - ny stil

Ny formand - ny stil

Bliver hun formand bliver arbejdet i Børnehaveklasseforeningen anderledes end under den nuværende formand Pia Jessen.

"Jeg gør det ikke som Pia. Vi er to forskellige typer. Vi har arbejdet tæt sammen de sidste 13 år, og jeg fortsætter det, der er gang i. Men mere arbejdet vil blive uddelegeret, hvis jeg bliver formand", siger hun

Bliver hun valgt kommer hun til at stå i spidsen for en ny bestyrelse. 

"I februar, da jeg hørte, at Pia stoppede, skulle jeg sove lidt på det. Jeg har ikke haft en formand i maven. Men selv om min komfortzone ligger i næstformandsrollen, så ved jeg, at jeg må tage mig sammen og tage den. Jeg er landet til repræsentantskabsmødet med is i maven. Ingen forlader bestyrelsen, fordi de er sure, så vi kan stadig hente hjælp. Det er jeg sikker på, vi vil gøre", siger Marianne Giannini og tilføjer: "Det er jo frivilligt arbejde. Mængden af arbejdet og intensiteten er større som formand. Jeg har mit fuldtidsarbejde, så jeg må bare gøre det, så godt jeg kan".

Valget til ny formand og bestyrelse bliver afholdt i dag. Denne artikel bliver opdateret, når valget er forbi.

Opdateret 5/10 - 2021 kl. 18:03.

Marianne Giannini blev 5. oktober valgt til formand for Børnehaveklasseforeningen uden modkandidater. 

Powered by Labrador CMS