Anmeldelse

Solens stråler

UV-agenterne / Solens stråler

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Især om sommeren dyrkes solens stråler i høj grad, skønt de ellers er ganske farlige. Disse undervisningsmaterialer lægger op til at omgås solen på den rette måde.

Fakta:

Titel: UV-agenterne

Type: Bog

Forlag: Kræftens Bekæmpelse

Titel: Solens stråler

Type: Bog

Forlag: Kræftens Bekæmpelse

"Solens stråler" er stilet mod natur/teknik-undervisningen på mellemtrinet og er i opbygningen ganske traditionelt. Der er et elevhæfte med baggrundsmateriale og en lærervejledning, hvori der også er forsøgsbeskrivelser, der for de flestes vedkommende knytter sig til elevhæftets oplysninger. Forsøgsbeskrivelserne byder ikke på de store overraskelser i opbygningen, men skal nok pirre elevernes nysgerrighed alligevel. Elevhæftet er skrevet i et lettilgængeligt sprog, og layoutet virker ganske inspirerende, men også pladskrævende, hvorfor tekstmængden er noget begrænset. Lærervejledningen er tilpas grundig i forklaringerne, så selv mindre garvede natur/teknik-undervisere kan forstå forsøgene.

I "UV-agenterne" er eleverne selv med til at skabe undervisningen på baggrund af blandt andet en cd med hemmelige lydoptagelser fra familien Solsen. Undervisningsmaterialet består af en lærervejledning, elevmappe, agent-ID-kort, cd med fiktiv radiotegneserie og et diplom. Elevmappens opgaver henvender sig til begge køn og giver spændende udfordringer til alle. Vel er facit kendt på forhånd, men tilgangen til tingene er noget anderledes end i det forrige undervisningsmateriale, hvorfor det også umiddelbart virker mere spændende. Det bryder med den mere traditionelle naturfagsundervisning, hvilket der i høj grad kan være brug for. Materialet henvender sig, ifølge lærervejledningen, til 2.-3. klassetrin, men som jeg vurderer det, vil det sagtens kunne bruges i 4. klasse også.