Undskyld . . .

Jeg kan ikke høre, hvad du siger

Publiceret

Ikke at kunne høre, hvad der foregår i klassen, hvor læreren ikke lige kan have sine øjne, kan betyde usikkerhed i arbejdet. Men i dag kan der gøres meget for at afhjælpe handicappet, og her kan landets hørecentraler og de statslige specialkonsulenter hjælpe.

Nogle prøver at skjule handicappet for elever og kolleger - de er bange for ikke at slå til, bange for, at en forværring af hørelsen i sidste ende kan medføre, at de bliver nødt til at opgive arbejdet.

Der er hørekonsulenter flere steder i landet, og oplysninger fås på telefon 3332 3425.

To hørehæmmede lærere kan også kontaktes af kolleger, der er interesseret i deres erfaringer - eventuelt med henblik på dannelse af et netværk. Det er Lone Kvist-Jensen, telefon 8628 1984, og Kurt Müller Pawlowski, telefon 7565 1704.

Et hørehandicap kan være opstået som følge af en påvirkning på arbejdet, og Arbejdsskadestyrelsen har udgivet en vejledning om, hvilke handicap der kan anerkendes som arbejdsskade. Er der den mindste mistanke om, at en høreskade skyldes arbejdet, skal det anmeldes, og DLF hjælper gerne.

Jørgen Bruun Christensen er konsulent i Lærerforeningens sekretariat.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.