Debat

Fakta om arbejdstidsforhandlingerne

Et bidrag til at fjerne de misforståelser der er opstået om lærernes arbejdstidsforhandlinger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en uskik, at der under og efter forhandlinger bliver refereret fra, hvad der skete i Forligsinstitutionen. Når vi er pålagt skærpet tavshedspligt, skyldes det, at det er fremmende for forhandlingerne, at forhandlingerne kan foregå i et trygt rum.

Under forhandlingerne konfronterede journalisterne mig ofte med konkrete forslag, der var blevet fremsat inde bag murene. Det var utroligt provokerende og generende.

Jeg vil forsøge forsat at respektere min tavshedspligt, men for at undgå misforståelser, vil jeg gøre opmærksom på, at forhandlingerne om en arbejdstidsaftale for lærerne forsatte helt til slutfasen. Det sidste forslag, der blev præsenteret, blev således rakt over bordet onsdag (rettet, red.) den 25.4. klokken 18:15.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Herudover vil jeg som skrevet fortsat forsøge at respektere den skærpede tavshedspligt, som jeg er pålagt.