Vi kan ikke sikre medlemmernes ansættelsesmæssige rettigheder på Qeqqata Akademi, forklarer den grønlandske lærerformand Sivso Dorph.

Blokade: DLF’ere må ikke søge job på sydvest-grønlandsk akademi

Den grønlandske lærerforening Imak har etableret blokade mod Qeqqata Akademi, en uddannelsesvirksomhed i sydvestgrønland. Lærernes Centralorganisation støtter blokaden, og det betyder, at ingen medlemmer af DLF i øjeblikket må tage arbejde for akademiet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Imaks bestyrelse har forgæves forsøgt at få Qeqqata Akademi til at indgå en aftale om løn - og ansættelsesvilkårene for leder og undervisere ansat på Qeqqata Akademi", fortæller Imak-formand Sivso Dorph i en pressemeddelelse. Der var aftalt forhandlinger i december 2014, men Qeqqata Akademi mødte ikke op og har siden ikke reageret på Imaks henvendelser.

"Imaks bestyrelse har truffet denne beslutning af hensyn til de ansattes retssikkerhed, da bestyrelsen ikke kan sikre medlemmernes rettigheder, hverken med hensyn til løn - og ansættelsesforhold herunder pensionsforhold, eller ansættelsesretsligt", forklarer Sivso Dorph om blokadebeslutningen, som altså nu har fået opbakning fra Lærernes Centralorganisation i Danmark.

Akademiet har i sommers overtaget uddannelsesvejledningen i Qeqqata Kommune og etableret et kursuscenter for erhvervs- og akademikurser i byen Sisimiut. Akademiet tilbyder blandt andet et et-årigt skoleophold, der afsluttes med folkeskolens afgangsprøve.