"Jeg tænkte lidt. Hvorfor skulle det også være en regnvåd mandag, hvor jeg bare har regntøj på. Hvorfor har ingen fortalt mig noget? Det er lidt grænseoverskridende. Men havde jeg vidst noget, havde det nok ikke virket".

Se Mette blive hyldet for sin indsats som lærer

Konfetti, balloner og dansende røde æbler mødte lærer Mette Bache, da hun mandag morgen trådte ind for at synge morgensang. Hele sekvensen er filmet og lagt på nettet som en hyldest til alle lærere, der ligesom Mette gør en forskel for eleverne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mette Bache arbejder på Skolen ved Søerne på Frederiksberg. I mandags trak hun i regnjakken og kastede sig på cyklen på vej mod arbejde. Men på gadehjørnerne mødte hun mennesker klædt ud som store røde æbler med skilte, som ønskede hende godmorgen og takkede for hendes indsats.

"I første omgang tænkte jeg, at det var rigtig mærkeligt. Det første skilt, stod der godmorgen Mette på, men der er så mange, der hedder Mette, så jeg tænkte, at det har nok ikke noget med mig at gøre. Det var lidt grænseoverskridende, da jeg mødte det tredje skilt. Så var jeg sikker på, at det havde noget med mig at gøre", siger Mette Bache til folkeskolen.dk.

Forfulgt af kameraer og æbler

Hun undrede sig også over, at der var en mand med et kamera, der kørte bag hende hele vejen til skole.

"Da jeg kom ind på lærerværelset, sagde jeg; Jeg har haft den mest sindssyge morgen. Jeg er blevet forfulgt af æbler og kameraer. Er der andre, der har haft samme oplevelse? Men de rystede bare på hovedet og sagde nej".

Så greb tillidsrepræsentanten fat i hende og hev hende til side.

"Til sidste måtte jeg sige, jeg skal altså til morgensang, men han ville ikke lade mig gå", siger Mette Bache.

Fejring af lærerens dag over hele verdenen

"Da jeg så kom ind og det bare væltede ned med balloner og konfetti, og æblerne stod med en laurbærkrans, var det helt vildt. Jeg tænkte, hvad har jeg gjort? Jeg har jo ikke fødselsdag. Og jeg spurgte eleverne, hvad er det her for noget, men de svarede ikke".

Det er Ibis og Danmarks Lærerforening, der står bag fejringen af Mette. Fejringen var en optakt til Lærerens Dag, som afholdes hvert år den 5. oktober og fokuserer på lærerens store betydning for den enkelte elev.

"Lærerens betydning for den enkelte elev er uvurderlig. Lærerens Dag er en god anledning til at markere den store indsats, som landets lærere yder hver eneste dag. Det er alt for sjældent, at vi sætter ord på det", siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Overvældende og lidt grænseoverskridende

Lærerens dag bliver afholdt i hele verden, og i mandags var det Mette Bache, der virkelig følte, hvad det vil sige, at blive hyldet.

"Klippet er sødt. Jeg følte mig meget beæret. Men jeg havde det også lidt, som når man oplever noget meget chok-agtigt. Jeg har haft meget behov for at snakke om det", siger Mette Bache.

Efterfølgende fandt hun ud af, at hendes mand også kendte til fejringen, og at fotografer havde fulgt hendes vej til arbejde dage i forvejen for at vide med sikkerhed, hvilken rute hun valgte.

"Jeg tænkte lidt. Hvorfor skulle det også være en regnvåd mandag, hvor jeg bare har regntøj på. Hvorfor har ingen fortalt mig noget? Det er lidt grænseoverskridende. Men havde jeg vidst noget, havde det nok ikke virket".

Læs mere

Læs mere omlærerens dag

Se Mette blive hyldet