25 ud af 28 journalister forlader svensk lærermedie efter outsourcing

Den store svenske lærerorganisation Lärarförbundet har besluttet at outsource produktionen af sine medier til et såkaldt content-bureau. Journalisterne har fået tilbud om at flytte med, men 25 ud af 28 har takket nej.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lärarförbundet organiserer foruden både offentligt og privat ansatte grundskolelærere også lærere ved ungdomsuddannelserne, pædagoger mv. Forbundet udgiver i alt syv forskellige medier med Lärarnas Tidning som det største. Blandt andet på grund af faldende medlemstal skal forbundet spare, og i februar meddelte ledelsen, at produktionen af forbundets medier skal outsources. Den 11. marts blev det klart, at contentbureauet Make your Mark, som er er ejet af Aller, overtager produktionen 1. april.  

De 28 ansatte journalister har fået valget mellem at følge med til Make your mark eller tage imod en fratrædelsesgodtgørelse, og kun tre har altså valgt at følge med, skriver Lärarnas Tidning. 

"Det er et uhørt kompetencetab -  det handler trods alt om Sverige fremmeste skolejournalister, som er nominerede i fem kategorier ved fagpressens journalistprisuddeling bare i år. Jeg tror, de fleste er ramt af både sorg og vrede i dag, fordi det endte, som det gjorde", siger journalisternes tillidsrepræsentant Niklas Arevik til journalisten.se. 

Journalisterne har alle skullet til en såkaldt 'kompetence-status' hos det nye firma:

"Det eneste, bureauet har kunnet love i kommunikationen med os, er, at der ikke findes nogen garantier overhovedet", siger han og har også selv vurderet, at det ikke var tillokkende. "Vi har ikke vidst, om vi faktisk havde et job, og i kombination med usikkerheden om den uafhængige journalistisk, valgte vi det her. Det havde Lärarförbundet kunnet hindre ved at stille krav til leverandøren". 

Til Lärarnas Tidning udtaler sekretariatschef i forbundet Sixten Frixon: "Jeg vil ikke kommentere det valg, medarbejderne har truffet af respekt for deres beslutning. Nu har vi fuldt fokus på at sikre, at Lärarförbundets medlemmer fortsat får gode blade, og jeg har fuld tillid til, at det nye produktionsselskab sikrer en udgivelsen med høj journalistisk kvalitet".  

Powered by Labrador CMS