DLF beder regeringen støtte tyrkisk lærerforening

Tyrkiets myndigheder har den seneste tid groft chikaneret den tyrkiske lærerforening Egitim Sen. Politiet har angrebet foreningens kontorer og arresterer 30 medlemmer. DLF opfordrer den danske regeringen til at kontakte den tyrkiske regering.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 28. maj blev kontorer, der tilhører den tyrkiske lærerforeningen og hovedorganisationen for offentligt ansatte angrebet af politistyrker over hele landet. Over 30 fagforeningsmedlemmer blev anholdt. Foreningerne fik ikke nogen begrundelse for angrebene og arrestationerne og en uge senere var 14 stadig tilbageholdt, hvoraf 12 er medlemmer af Egitim Sen.

5. juni samledes lærere fra hele landet til en stor demonstration for retten til kollektive overenskomstforhandlinger for offentligt ansatte. Demonstrationen skulle være gået til undervisningsministeriet, men det blev forhindret af politiet, der mødte demonstranterne med tåregas. Flere demonstranter blev såret i sammenstødet med politiet.

"Byens centrum blev omringet af sikkerhedsstyrker og forvandlet til en krigszone", fortæller Egitim Sens formand Mehmet Bozgeyik.

DLF opfordrer til handling

Danmarks Lærerforeninge sendte 2. juni et brev til Tyrkiets regering. Den internationale lærerorganisation Education International har også skrevet til den tyrkiske regering. Nu vil Danmarks Lærerforening, at den danske regering går ind i sagen.

"Foreningen opfordrer den danske regering til at rette henvendelse til Tyrkiets regering og opfordre den til at respektere de basale fagforenings- og menneskerettigheder", lyder det i et brev fra formand Anders Bondo Christensen til udenrigsminister Per Stig Møller.