Godt 25.000 lærerkalendere for dette skoleår er blevet bestilt hos Provinsforlaget Miljøkalendere.
Godt 25.000 lærerkalendere for dette skoleår er blevet bestilt hos Provinsforlaget Miljøkalendere.

Efterspørgslen på den genfødte lærerkalender stiger

Det er tre år siden, Danmarks Lærerforening besluttede at spare den velkendte lærerkalender væk. Men selvom skolerne og lærerlivet i høj grad er blevet digitalt, lever kalenderen endnu, og efterspørgslen stiger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den detaljerede og lærervenlige kalender fra Danmarks Lærerforening, som siden tidernes morgen har ligget i enhver lærerrygsæk, er forsvundet på tredje år. Lærerforeningen sparede den væk med den begrundelse, at mange planlægger ved hjælp af digitale kalendere.

Sandt nok, måske. Men det afholder ikke Haderslev Lærerkreds' formand Bent Hansen fra hvert år at afgive bestillinger på nye kalendre hos forlaget. Og år for år afgiver flere og flere kredse bestillinger på hos den sønderjyske kreds. For skoleåret 2017/2018 er der nu 63 kredse, der har ringet til Bent Hansen for at få kalenderen hjem. For skoleåret 2016/2017 var det 57 kredse, og i skoleåret 2015-2016 43 kredse. Godt 25.000 lærerkalendere er blevet bestilt til det kommende skoleår.

Slut med lærerkalender 

"Det digitale er på mange måder rigtig smart. Men lærere kan ikke altid have en computer ved hånden, og der fungerer det bare med papirkalenderen, som man hurtigt kan slå op i og lave aftaler med kolleger", siger Haderslevs lærerformand Bent Hansen, der bruger papirkalender, men også bruger computerens kalender, når han alligevel er ved skrivebordet.

Han fortæller, at han også får opkald fra lærere i de 16 kredse, der ikke er på bestillingslisten, som gerne vil bestille til dem selv.

"Der må jeg skuffe dem og sige, de må prøve at overbevise deres kreds om at bestille. Jeg tror, det også er populært, fordi lærerne har vænnet sig til den kalender", siger Bent Hansen.

Afskaffet lærerkalender lever endnu 

Ifølge artiklen 'Papirkalenderen er igen blevet populær' i Kristeligt Dagblad fra 30. december i år oplever flere butikskæder, der forhandler kalendere, markant fremgang i salget. Og at det skyldes, at folk som reaktion på den øgede digitalisering har trang til at holde noget af deres planlægning og medieforbrug analogt. Det er altså ikke kun lærere, der hænger håbløst fast i fortiden. 

Læs mere

Kristeligt Dagblad: Papirkalenderen er igen blevetpopulær

Powered by Labrador CMS