Udsatte børn skal hjælpes

Socialrådgiverforeningen og Danmarks Lærerforening arbejder sammen om at bekæmpe negativ social arv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Det er et hammergodt projekt«, lød formandens opsummering, da hovedstyrelsen i sidste uge drøftede et konkret samarbejde mellem Dansk Socialrådgiverforening og DLF.

»Hånd om alle børn«, hedder projektet, og formålet er at være med til at skabe bedre samarbejde mellem skole og socialforvaltning om »at sikre en god skole for alle og god støtte til udsatte børn«. Projektet skal styrke den fælles indsats mod negativ social arv. I fem kommuner - én i hver region - vil DLF og Socialrådgiverforeningen - finde positive erfaringer frem, som kan give inspiration til andre. Der skal afholdes en større faglig konference, og som sidste led vil man forsøge at udarbejde materialer til skoler og forvaltninger, oplæg til pædagogiske dage med mere.

Der var positiv opbakning til initiativet hele vejen rundt, og der blev bevilget 115.000 kroner uden afstemning.

Astrid Schjødt Pedersen fortalte om, hvor frustrerende det er, at børnehaveklasseledere og lærere, der bruger deres skærpede pligt til at indberette, at en elev har voldsomme problemer, derefter ikke hører mere, fordi sagsbehandleren - på grund af sin tavshedspligt - ikke må melde noget tilbage til skolen. Også dér kan indsatsen for udsatte børn gøres bedre, mente hun.

»Som lærer har jeg selv oplevet vanskelighederne med at få den nødvendige dialog med socialforvaltningen, og det ved jeg, at mange andre også har«, sagde Anders Bondo Christensen.

»Vi har ansvaret for eleverne, det kan vi ikke fraskrive os«, fortsatte han. »Vi opdrager børnene i skolen, men den negative sociale arv er et problem for hele det danske samfund. Derfor er det godt, at vi nu går sammen med socialrådgiverne. Og projektet har fokus på de udsatte børn, det er ikke samarbejdsproblemer, der er det vigtige«, sagde han.

tt@dlf.org