Pensionister ønsker kultur

Landet rundt er pensionisterne i gang med aktiviteter - især kulturelle

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udviklingsprojektet, som blev en følge af den såkaldte Dafolo-rapport, har taget fat på pensionistarbejdet. Det er sket ved en stor konference og en rundspørge på lokalt plan. Det viser sig, at pensionisterne mest er interesseret i at samles omkring kulturelle arrangementer.

Mange steder i kredsene findes aktive pensionistklubber, som selv klarer alt omkring aktiviteterne og får et mindre tilskud fra kredsene. Udviklingsprojektet har samlet en inspirationsliste, hvor et af punkterne er en snapseklub. Nogle medlemmer af hovedstyrelsen syntes dog ikke, at DLF skulle arrangere snapseklubber. 'Når man er for gammel til at arbejde og for ung til at dø, så er det flot, at foreningen har kultur på programmet. Kultur er også et netværk, hvor man viser omsorg for hinanden', sagde Else Johansen.

'Jeg vil ikke være dommer over, om det er finere med teater og koncerter end med en snapseklub. Listen er til inspiration', sagde Astrid Schjødt Pedersen, som er leder af udviklingsgruppen. Hun pegede på, at pensionistgruppen er meget forskellig aldersmæssigt og i dag går helt ned til 40-årige førtidspensionister. Derfor skal der også være stor variation i arrangementerne.

John Illum ærgrede sig over, at udviklingsgruppen ikke har sørget for, at der bliver vedtaget en pensionistpolitik på den kommende kongres, men i stedet opfordrer til, at man arbejder videre et år endnu i kredse og hovedstyrelse på at udvikle en politik. Nu laves der mange forskellige lokale politikker rundt omkring i landet, forklarede han. Med på listen er blandt andet at komme med indslag som gæstelærere i skole, aftenskole og børnehaver. Familiearrangementer for flere generationer, udflugter, kortklubber og så snapseklubber, som indsamler urter på ture i omegnen. I alt indeholder listen flere end 30 forslag.

hbj