Flere seniorkurser

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om DLFs økonomi er sat på en skrap slankekur, har hovedstyrelsen bevilget 200.000 kroner ekstra til for-eningens seniorer, så der næste år bruges 1,12 millioner kroner på kurser for fraktion 4.

I stedet for tre kurser gennemføres der nu fem. Oven i de tre kurser med to overnatninger oprettes som et forsøg to ekstra kurser med én overnatning. Som en del af forsøget indføres der en delvis betaling på 500 kroner per deltagende medlem på tredageskurserne. Todageskurserne bliver gratis. Om et år vil hovedstyrelsen så vurdere ordningen.

»Hvad der så skal ske, vil afhænge af, hvordan tilbagemeldingerne bliver, for vi indfører selvfølgelig ikke en nyordning, der oven i købet er dyrere for foreningen, hvis ikke evalueringen viser, at det er noget, medlemmerne kan lide«, sagde Anders Bondo Christensen.

Ikke kun kursusformen, men også indholdet fornyes. Ud over emner om DLF og skolen skal kurserne for eksempel handle om sundhed og motion, H.C. Andersen og naturvandringer.

Hele vejen rundt om hovedstyrelsesbordet var der enighed om, at det ser spændende ud.

»Det er nogle rigtig gode programmer, de kurser får«, sagde fraktion 4s medlem, Lone Mygind Møller. Hun ønskede dog alligevel ikke at tage med-ansvar for dem. I februar forhindrede hun, at kursusantallet blev udvidet fra tre til fire, fordi hun principielt er imod både brugerbetaling og kortere kurser. Dengang lyttede hovedstyrelse og forretningsudvalg, så udvidelsen blev ikke til noget. Og Mygind Møller står fast. »Det er stadig min holdning, at etdøgnskurser kan foreningen ikke være bekendt at tilbyde ældre mennesker«, hedder det i et brev fra hende til forretningsudvalget.

Men nu skulle det være. Et enigt forretningsudvalg har besluttet at udvide kursusantallet for seniorer fra tre til fem.

-th