Formandens løn til debat på kongressen


Lærerkredsen i Høje-Taastrup ønsker, at DLF indfører et nyt lønsystem, hvor alle eksterne honorarer modregnes lønnen fra DLF.

Publiceret

Hovedstyrelsens forslag tilformandskabets løn

Formand: 97.715,17 kroner om måneden

Næstformand: 76.706,40 kroner om måneden


Hovedstyrelsen godkender i hvert enkelt tilfælde eksternrepræsentation, der udløser løn.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foruden løn fra Danmarks Lærerforening har formand, næstformand og nogle hovedstyrelsesmedlemmer i DLF en række eksterne poster, hvor nogle af dem udløser honorar. For eksempel får DLF-formand Anders Bondo Christensen 196.000 kroner om året for at være formand for bestyrelsen i Lån & Spar Bank.

Det har kreds 16 i Høje-Taastrup gennem flere valgperioder forsøgt at få ændret, sådan at alle honorarer modregnes i den politiske ledelses løn. Og nu forsøger de igen, når DLF holder kongres i København i september.

»Det er vigtigt for os, at aflønningen af formand og næstformand og de andre politisk valgte er vedtaget af kongressen. Det skal ikke være sådan, at man går efter at få ben for at få ben. Vi skal fastsætte en god og ordentlig løn for det arbejde, der skal laves«, siger formand for kreds 16 Vibeke Lynge.

Hun understreger, at det ikke er mistillid til den nuværende ledelse, der udløser forslaget, men at det handler om et politisk princip. Men hun mener, at det er vigtigt, at DLF-formandens tid fokuseres.

DLF-formand Anders Bondo kan på ingen måde støtte kreds 16's forslag.

»Min grundholdning er, at det er kongressen, der fastsætter lønnen for at være formand for DLF, og det er helt okay at diskutere, hvor høj lønnen skal være. I 2011 nedsatte vi formandens løn med 100.000 kroner på mit forslag, og jeg er helt åben for, hvis kongressen mener, at lønnen er for høj«, siger Anders Bondo og tilføjer:

»Men når man påtager sig et stort ansvar, som jeg for eksempel gør som formand for Lån & Spar Banks bestyrelse, synes jeg også, at det skal honoreres. Ingen kan i øvrigt påtage sig en honoreret funktion, uden at det er godkendt i hovedstyrelsen«, siger Anders Bondo.