Skolen skal normalt ikke tilbyde fjernundervisning til børn, der skal isoleres efter en solferie. Medmindre skolen har godkendt rejsen og den efterfølgende selvisolation som ekstraordinær frihed og aftalt fjernundervisning med familien.
Skolen skal normalt ikke tilbyde fjernundervisning til børn, der skal isoleres efter en solferie. Medmindre skolen har godkendt rejsen og den efterfølgende selvisolation som ekstraordinær frihed og aftalt fjernundervisning med familien.

Ingen onlineundervisning til elever i isolation efter ferierejse

Hvis en familie skal i selvisolation efter en nødvendig rejse til fx en begravelse i udlandet, skal skolen sørge for fjernundervisning af børnene. Men hvis familien er taget af sted på sol- eller skiferie, skal skolen normalt ikke sørge for undervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I grundskolen er der dog som bekendt den mulighed, at forældre kan bede skolelederen om ekstraordinær frihed og tage børnene ud af skolen i en periode. Hvis skolelederen godkender ferietur og efterfølgende selvisolation som ekstraordinær frihed, aftaler leder og forældre, hvordan børnene får undervisning undervejs - enten ved at forældrene påtager sig ansvaret, eller børnene får fjernundervisning. 

Børne- og Undervisningsministeriet har opdateret sine spørgsmål og svar om rejser, efter at regeringen forleden indførte tvungens selvisolation i 10 dage for alle, der ankommer fra udlandet. 0.-4. klasse er tilbage i skole mandag, men allerede efter en uges skolegang er der vinterferie på de fleste folkeskoler.

"Hvorvidt skolen eller uddannelsesinstitutionen skal give nødundervisning uden fysisk tilstedeværelse i den periode, hvor eleven, kursisten eller deltageren opfordres til selvisolation, afhænger af om vedkommende har været på en nødvendig eller ikke-nødvendig rejse til udlandet", skriver ministeriet.

Det vil normalt være forældrene, der vurderer, om en rejse er nødvendig, men som eksempel på en nødvendig rejse nævnes presserende familiebesøg og deltagelse i begravelse og som ikke-nødvendig rejse almindelig turistrejse.  Som udgangspunkt vil en unødvendig rejse og den efterfølgende selvisolation være ulovligt fravær, men:

"På grundskoleområdet kan skolelederen dog godkende fraværet ifm. den ikke-nødvendige rejse og den efterfølgende selvisolation som ekstraordinær frihed. Hvis dette er tilfældet kan skolen i så fald enten give nødundervisning i form af fjernundervisning eller på anden vis sikre sig, at eleven modtager undervisning (fx ved at forældrene sørger for undervisning hjemme i perioden).", hedder det på uvm.dk

Læs mere

Spørgsmål/svar på uvm.dk/corona

Powered by Labrador CMS