Tirsdag førtebehandlede byrådet her på Vejen Rådhus et budget, som vil betyde færre lærere, som til gengæld skal undervise 30 timer mere per lærer.
Tirsdag førtebehandlede byrådet her på Vejen Rådhus et budget, som vil betyde færre lærere, som til gengæld skal undervise 30 timer mere per lærer.

Trods millioner til flere lærere: Vejen vil skære 10 lærerjob

Selvom Folketinget har afsat penge til flere folkeskolelærere, og Vejen Kommune har modtaget 3,4 millioner kroner til formålet, har byrådet netop førstebehandlet et budget, hvor man sparer 5 millioner på skoleområdet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I byrådets forslag til et budget for 2022 i Vejen Kommune er der lagt op til at hæve lærernes gennemsnitlige undervisningstid fra 720 til 750 timer årligt. 

Det sker, selvom Vejen Kommune 1. februar modtog 3,4 millioner fra Christansborg til flere lærere, og næste år kommer der endnu flere folkeskolekroner til kommunerne. Alligevel lægger byrådet i Vejen op til at spare fem millioner kroner på skoleområdet næste år - og de skal spares på lærertimer.

De besparelser, der lægges op til i Vejen Kommune, svarer til, at man nedlægger 10 lærerstillinger, påpeger formand for Vejen Lærerkreds Birthe Cramon.

"Det vil betyde, at lærerne skal løbe stærkere. Og når de skal undervise mere, betyder det alt andet lige, at man ikke har tid til andre opgaver, der er med til at kvalificere undervisningen", siger hun til folkeskolen.dk og tilføjer:

"Det er i direkte modstrid med regeringens ambition om at ville løfte folkeskolen ved at øremærke pengene til ekstra lærerstillinger, og også med kommunens egen ambition om, at kommunens folkeskoler skal være i top 10 i Danmark".

Birthe Cramon mener, at man bør kigge mod de ikke-uddannede lærere først, hvis man skal nedlægge lærerstillinger på skolerne. 16 procent af dem, er underviser på skolerne i Vejen Kommune, har nemlig ikke en læreruddannelse, påpeger hun.

Byrådet har nu sendt sparebudgettet i høring blandt andet på alle kommunens skoler indtil 29. september. 

Folkeskolen er dog ikke det eneste område, der må holde for, når der skal spares penge i Vejen Kommune i 2022. Samlet set lægger byrådet op til at spare 25,8 millioner kroner på kommunens budget for 2022. 

Powered by Labrador CMS