Lærer Karsten Bräuner kæmper for at få genoprejsning efter lærerkonflikten i 2013, men Lærerforeningen vil ikke støtte hans forslag om at kræve en kommissionsundersøgelse.
Lærer Karsten Bräuner kæmper for at få genoprejsning efter lærerkonflikten i 2013, men Lærerforeningen vil ikke støtte hans forslag om at kræve en kommissionsundersøgelse.

DLF afviser at støtte lærers borgerforslag om en lockoutkommission

Knap 7000 har skrevet under på et borgerforslag om en kommission til afdækning af folkeskolereformen, KL’s lockout af lærerne og daværende regerings indgriben i konflikten med arbejdstidsloven i 2013. DLF støtter ikke forslaget.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere lærer på Klarup Skole nær Aalborg Karsten Bräuner er manden bag et borgerforslag om at få nedsat en kommission, der skal undersøge, om der var urent spil på arbejdsgiversiden i forbindelse med lærerlockouten i 2013.

Han har stillet borgerforslaget sammen med to andre tidligere lærere, der ligesom ham selv er meget aktive debattører på blandt andet folkeskolen.dk: Michael Munch-Brandt og Niels Christian Sauer. Sidstnævnte sad i Lærerforeningens hovedstyrelse dengang i 2013.   

Karsten Bräuner har mange gange, siden han stillede forslaget 2. december sidste år, efterlyst en stillingtagen til forslaget fra DLF.

Den stillingtagen er kommet nu. Formand for DLF Gordon Ørskov Madsen har svaret på spørgsmålet i et indlæg her på siden.

DLF: Sygeplejerskestrejke og lærerlockout er ikke ens

Desuden mener han, at forslagsstillerne blander nogle ting sammen. I borgerforslaget trækkes der nemlig paralleller til overenskomstforhandlinger 2021, hvor regeringen også greb ind i sygeplejerskernes strejke.

"Det er to meget forskellige forløb. I 2021 var aftalesystemet intakt. Det var det ikke i 2013. Derfor kan man ikke sidestille de to forløb", siger han.

Karsten Bräuner har under Gordon Ørskov Madsens indlæg skrevet, at han vil kommentere på det på søndag på sin blog på folkeskolen.dk.

Læs mere

Se borgerforslaget her

Powered by Labrador CMS