DLF-top lover grundig evaluering af arbejdstidsforløbet

Hvorfor er der ikke lagt op til en evaluering af hele forløbet op til den nye arbejdsaftale, undrede flere delegerede sig på Lærerforeningens kongres i dag. DLF-toppen lovede, at der kommer til at ske en grundig evaluering snarest muligt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes nye arbejdstidsaftale, A20, var første punkt på DLF's kongres i København i dag. En debat, der skulle pege fremad og ikke tilbage, understregede både dirigent John Vagn Nielsen og DLF's formand Anders Bondo Christensen.

"Det er ikke på den her kongres, vi lægger op til at evaluere forløbet", sagde Anders Bondo Christensen og fortalte, at en grundig evaluering er planlagt.

Thomas Raa Olsen fra Djurs Lærerforening syntes, det er ærgerligt, at man ikke på kongressen er klar til at evaluere forløbet, især med tanke på, at kongressen skal vedtage krav til overenkomstforhandlingerne i 2021.

"Så er der jo rig mulighed for, at vi kan nå at lave de samme fejl, når vi nu går i gang med den næste store opgave, OK21", sagde han.

Også formand for lærerne i Høje-Taastrup Heidi Yoma Rasmussen efterlyste evalueringen.

Lærerkongres med formandsvalg og overenskomstkrav - følg den her 

"I OK18 var det svært at få en dialogisk evaluering. Jeg synes, det var svært at få lov til at evaluere, mens man stadig kunne huske forløbet. Jeg håber, at den her gang bliver anderledes. At vi får mulighed for at drøfte forløbet, inden det føles som om det er meget langt væk".

Thomas Roy Larsen fra København Lærerforening bakkede Heidi Yoma op.

Det fik formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen på talerstolen.

"Vi er kun lige startet med evalueringen i hovedstyrelsen. Det er tre uger siden, at vi stemte ja til den her aftale, og vi vil gøre det ordenligt", sagde Gordon Ørskov og fortalte, at forløbet skal evalueres på et kredsformandsmøde i oktober.

"Vi vil gøre det grundigt. Vi tænker faktisk, at hele forløbet de sidste syv år, hvor vi skal se på, hvad vi har gjort. Det er alt det, vi gerne vil gå i dybden med".

Powered by Labrador CMS