En aftale ville kommunen ikke være med til.
En aftale ville kommunen ikke være med til. "Men vi er glade for at få et forståelsespapir, fordi det giver lærerne bedre mulighed for at løfte opgaven, end hvis rammerne var lagt af en ren arbejdstidslov", siger kredsformand Berit Halskov

Hillerød: Lærerne sikres tid til individuel forberedelse

Lærerne i Hillerød bliver sikret et minimum af tid til individuel forberedelse og teamsamarbejde i et forståelsespapir, som Hillerød Lærerkreds og Hillerød Kommune har underskrevet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

35 timer om ugen i 42 uger. Sådan lyder udmeldingen for lærernes tilstedeværelse på skolen i Hillerød.

"Dermed er der cirka fem timer om ugen, som lærerne  selv kan vælge, om de vil lægge på skolen eller hjemme. Lærerne har en valgmulighed. Ud af de 35 timer på skolen, har vi fastlagt, at der som udgangspunkt er minimum syv timer, der skal bruges til dele af forberedelsen og teamsamarbejdet", siger formand for Hillerød Lærerkreds Berit Halskov. 

Hun har ladet sig inspirere af Silkeborgs lokale arbejdstidsaftale i forhandlingerne. Og hun synes, det fælles forståelsespapir stiller lærerne bedre, end hvis det var den rene Lov 409, der satte rammerne for arbejdstiden næste skoleår.

Kommunen har fra start meldt ud, at det ikke kunne komme på tale at indgå en aftale med Danmarks Lærerforening. 

"Vi synes det er uklogt, at Hillerød Kommune ikke ønsker at indgå aftaler med lærerforeningen. Men vi er glade for at få et forståelsespapir, fordi det giver lærerne bedre mulighed for at løfte opgaven, end hvis rammerne var lagt af en ren arbejdstidslov", siger Berit Halskov. 

Powered by Labrador CMS