Skoleudvalgsformand Mads Andersen og borgmester Marie Stærke bag bænken og lærerkredsformand Pernille Nørgaard og faglig sekretær i BUPL Joakim Rex Blankschøn på bænken

Første arbejdstidsaftale i Køge

En sort plet på kortet over lokale arbejdstidsaftaler blev i dag grøn, da Køge Kommune indgik en arbejdstidsaftale med den lokale lærerkreds. Aftalen indfører blandt andet en faktor til forberedelsestid på halvdelen af undervisningstiden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stadig flere kommuner indgår arbejdstidsaftaler for lærerne

Køge Kommune, BUPL og Lærerkreds 44, der dækker Køge og Stevns, har siden 2017 arbejdet med professionel kapital. Det forløb har været udgangspunktet for forhandlingen af en arbejdstidsaftale for lærerne og én for skolepædagogerne.

"Aftalen vil bidrage til den kvalitet i undervisningen, som er afgørende for elevernes uddannelse, trivsel og dannelse. Jeg er især glad for, at aftalen binder undervisning og forberedelse sammen med en faktor, så der er sammenhæng mellem undervisningstimetallet og tiden til forberedelse", siger lærerkredsformand Pernille Nørgaard i en pressemeddelelse og glæder sig over, at parterne er enige om, at god undervisning kræver tid til forberedelse og evaluering af undervisningen.

"Men jeg er også glad for det fokus, aftalen har på det gode samarbejde ude på folkeskolerne mellem skoleledelsen, tillidsrepræsentanter og medarbejdere og samarbejdet mellem forvaltningen og Lærerkreds 44".

Aftalen sænker det maksimale undervisningstimetal i Køge per lærer til 820 timer om året og indfører en forberedelsesfaktor på 0,5 - altså sådan, at lærerne får timer svarende til halvdelen af deres undervsiningsforpligtelse til planlægnings-, forberedelses- og evalueringsopgaver, faglig sparring med mere. Nyansatte lærere får maksimalt 760 undervisningstimer som man selvstændigt står for det første år. De øvrige timer op til undervisningsloftet kan man stå for sammen med en kollega (rettet 14/5 - 2020 kl. 7.31) og som led i aftalen planlægger kreds og kommune et introforløb for nye lærere.

Skole har indført arbejdstid som før 2013

Læs mere

Arbejdstidsaftale, Køge