Lidt flere tosprogede Aarhus-børn klarer sprogtesten

For sjette år i træk har Aarhus Kommune sprogtestet tosprogede børn før skolestarten. De børn, som ikke har et alderssvarende dansk, bliver sendt til en skole udpeget af kommunen. Andelen af børn med et alderssvarendedansk er steget med 10 pct i år

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg glæder mig over, at det går den rigtige vej, og at vores målrettede indsats er begyndt at virke. Men vi er endnu langt fra at være i mål", siger børn- og ungerådmand Jacob Bundsgaard Johansen.

"Det kræver en fælles indsats fra pædagoger, uddannede sprogvejledere,men også fra forældre at fastholde den positive udvikling. Mit ønske er, at alle har tilstrækkeligt sproglige kompetencer til at kunne vælge deres distriktsskole", siger Jacob Bundsgaard Johansen.

I alt 572 børn er sprogscreenet i år - det er 18,4 procent af den samlede gruppe børn, som skal begynde i skole efter sommerferien. Andelen af børn med et alderssvarende dansksprog er steget fra 24,7 procent sidste år til 27,1 procent i år.

28 børn har et så dårligt dansk, at de skal i en egentlig modtagelsesklasse, mens 155 er omfattet af Aarhus Kommunes regel om, at børn med et ikke-alderssvarende dansk kan henvises til en anden skole end distriktskolen, udvalgt af kommunen. Hvis børnene hører til Tovshøjskolen eller Søndervangsskolen, som er heldagsskoler, kan forældrene dog kræve en sprogstøtteplads her. I alt 109 børn starter efter sommerferien på en af de såkaldte modtagerskoler.