Vi skal være gode ved hinandens sprog

Forelæsninger er sjovere end almindelig undervisning. Men det ville blive kedeligt at lytte til en forelæser hver dag, mener elever fra Bramdrupdam

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forelæsningen om sprog var sjovere end en almindelig time. Sådan lyder vurderingen fra elever i 4.a på Bramdrup Skole.

»Vi lærte mere, end hvis vi havde været i skole. Hvis vi havde haft om det samme i skolen, ville det være kedeligt«, siger Sebastian Overbeck.

Hans klassekammerat Ida Maigaard er enig.

»Vi fik tingene at vide på en god børneagtig måde. Det var godt, at der var billeder«, siger hun og henviser til, at forelæseren Birgitte Bækgaard brugte PowerPoint.

Indholdet er eleverne også tilfredse med.

»Det vigtigste, vi har lært, er, at man skal være god ved hinandens sprog. Vi taler jo ikke alle sammen det samme sprog, så man skal ikke drille nogen, hvis de taler et andet sprog, end man selv gør«, siger Naja Petersen.

Magnus Damborg koncentrerer sig mere om fakta.

»Det mest spændende var at få at vide, hvor mange der taler det samme sprog. Altså, der er én milliard, som taler kinesisk, og et andet sprog er der kun to personer i hele verden, som taler. Det er rart at vide«, siger han.

De positive ord er dog ikke ensbetydende med, at eleverne har overgivet sig til forelæsning som undervisningsform.

»Jeg kunne godt tænke mig at gå på universitetet, når jeg bliver voksen. Jeg kunne godt vænne mig til at gå til forelæsninger, men ikke hver eneste dag. Så ville det blive kedeligt«, konstaterer Nicolai Ibsen, mens kammeraterne nikker bekræftende.

Mikkel Kamp

University Kids

University Kids er uviklet af UC Syd. I første omgang bliver der afholdt tre forskellige forelæsninger for børn i Aabenraa, Kolding og Haderslev:

Om sprog

Hvorfor er der så mange forskellige sprog i verden?

Hvorfor taler alle mennesker ikke samme sprog?

Hvilket sprog taler Gud?

Hvordan taler mennesker med Gud?

Hvor bor Gud?

Om kroppen

Hvorfor falder kroppen ikke fra hinanden?

Hvorfor banker hjertet?

Hvorfor bevæger vi os?

Hvorfor skal vi sove?

Om luft og vand

Hvad er luft?

Hvor meget vejer luft?

Hvorfor kan en luftballon flyve?

Hvorfor blæser det?

Hvorfor kan vand ikke brænde?