Eleverne arbejder undersøgende i Videnskabsklubben.

Videnskabsklubben udvider med biodiversitet

450 elever er her i efteråret i gang som mini-forskere i primatologi, mikrobiologi og biodiversitet i 14 danske byer. Det er Videnskabsklubben, der holder fritidskurser for elever i 4.-6. klasse. Underviserne er gymnasieelever og studerende.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne fra 6. klasse får præsenteret et nyt program om biodiversitet, mens eleverne fra 4. klasse arbejder med primatologi og 5. klasses elever med mikrobiologi. Kurserne varer i syv uger. Børnene kan blandt andet møde Danmarks natur i en "vild" version med ulve og vildsvin gennem virtual reality. De kan grave efter fossiler, arbejde undersøgende og lære at opstille en videnskabelig hypotese.

Elever lærer om primater og DNA i deres fritid

"Det er ingen hemmelighed, at biodiversiteten er under hårdt pres. Men i stedet for at drukne børnene i negative historier, serverer vi fascinerende viden for dem og forærer dem værktøjer, som giver dem lyst til at gå hjem og passe på deres lokale natur", siger Signe Normand, som er lektor ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. Hun er en af forskerne bag det nye forløb om biodiversitet.

Undervisningen i Videnskabsklubben er gratis, fordi klubben er støttet af forskellige fonde. Undervisningen retter sig mod de børn, der er særligt interesserede i naturfagene.

Videnskabsklubben holder til i Aalborg, Støvring, Randers, Aarhus, Skanderborg, Vejle, Fredericia, Odense, Roskilde, Hørsholm/Fredensborg, Gentofte/Lyngby og København/Frederiksberg. Planen er at oprette kurser i flere byer, fortæller Videnskabsklubben. Nogle steder blev kurserne i år fyldt op på få minutter.