Natur/teknologi
6   2

Videnskabsklubben udvider med biodiversitet

450 elever er her i efteråret i gang som mini-forskere i primatologi, mikrobiologi og biodiversitet i 14 danske byer. Det er Videnskabsklubben, der holder fritidskurser for elever i 4.-6. klasse. Underviserne er gymnasieelever og studerende.

Eleverne fra 6. klasse får præsenteret et nyt program om biodiversitet, mens eleverne fra 4. klasse arbejder med primatologi og 5. klasses elever med mikrobiologi. Kurserne varer i syv uger. Børnene kan blandt andet møde Danmarks natur i en "vild" version med ulve og vildsvin gennem virtual reality. De kan grave efter fossiler, arbejde undersøgende og lære at opstille en videnskabelig hypotese.

"Det er ingen hemmelighed, at biodiversiteten er under hårdt pres. Men i stedet for at drukne børnene i negative historier, serverer vi fascinerende viden for dem og forærer dem værktøjer, som giver dem lyst til at gå hjem og passe på deres lokale natur", siger Signe Normand, som er lektor ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. Hun er en af forskerne bag det nye forløb om biodiversitet.

Undervisningen i Videnskabsklubben er gratis, fordi klubben er støttet af forskellige fonde. Undervisningen retter sig mod de børn, der er særligt interesserede i naturfagene.

Videnskabsklubben holder til i Aalborg, Støvring, Randers, Aarhus, Skanderborg, Vejle, Fredericia, Odense, Roskilde, Hørsholm/Fredensborg, Gentofte/Lyngby og København/Frederiksberg. Planen er at oprette kurser i flere byer, fortæller Videnskabsklubben. Nogle steder blev kurserne i år fyldt op på få minutter.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt