Lasse Kjeldsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere kredsformand for Favrskov Lærerforening Lasse Kjeldsen sov fredag den 2. august ind efter et barsk sygdomsforløb. Han har kæmpet mange kampe i livet. Men kampen mod kræften gik desværre alt for hurtig.

Lasse startede sin karriere i Lærerforeningen i april 1996 i daværende kreds 135, som dækkede Hadsten, Midtdjurs, Rosenholm og Rougsø Kommuner. Da Favrskov i 2006 blev en realitet, blev Lasse valgt som formand for Favrskov Lærerforening og fællestillidsrepræsentant og var det frem til 1. april 2018.

Vi, der kender Lasse fra hans lange karriere i Danmarks Lærerforening, ved, at han altid har brændt for at skabe gode, ordentlige og retfærdige forhold for lærerne i Favrskov.

Med Lasse i spidsen erhvervede vi det kredskontor, vi har i dag, på Mågevej i Hadsten med plads til møder for både samarbejdspartnere og vores tillidsvalgte. Et kredskontor, der rummer og giver mulighed for, at vi på bedste vis kan fungere som en professionel kreds.

Lasse var den kredsformand, der lagde fundamentet i Favrskov Lærerforening. Mange af de værdier, Lasse stod for, efterlever vi i dag. Og her tænker jeg først og fremmest på ordentlighed og professionalisme.

Lasse var professionel og ville alle lærere det godt. Han var kompromisløs og ville aldrig indgå aftaler, der kun var til gavn for en mindre gruppe af lærere. For ham var det at drive en folkeskole et fælles anliggende, og alle opgaver lige væsentlige. Ligeledes havde han en stor retfærdighedssans og lagde et stort stykke arbejde i, at de regler og aftaler, der var indgået, også blev respekteret.

En anden af hans styrker var at lytte til og forstå dem, han var sammen med. Når en lærer havde brug for hjælp, var han altid forstående og klar til at yde bistand.

Hans ånd lever på mange måde stadig videre på Mågevej. Han fortalte mig engang, hvor vi stod midt i en forhandling med kommunen, at vi kun kunne skrive under, hvis vi kunne ramme den ind, »klaske den på væggen« og kigge på den hver dag. Vi skulle være stolte af vores resultater. Han var meget optaget af, at tingene blev gjort ordentligt. Med hans lune humor og sans for leg med ord var der altid en behagelig tone på kontoret - selv om man aldrig kunne tage fejl af hans holdninger. Han var altid bevidst og nærværende over for kolleger og samarbejdspartnere.

Lasse har været en god ven og mentor for mig. Frem til - og efter kredsformandsskiftet i april 2018 - har vi jævnligt drøftet forskellige fagpolitiske og dagligdags emner. Lige til det sidste, hvor jeg - lige før jeg gik på sommerferie - besøgte ham og Inger, drøftede vi folkeskolens vilkår i Favrskov Kommune.

Lasse har givet meget til Danmarks Lærerforening. Det har altid været klart, at hans første prioritet var Inger og drengene. Der hentede han sin styrke.

Mine tanker går til Lasses kone Inger og deres to sønner. Æret være hans minde.