Arbejdstid
0   34

Ekstraordinær DLF-kongres om lærernes arbejdstid i februar

Lærernes arbejdstidskommission afleverer sin rapport den 16. december. Derefter kan forhandlingerne om lærernes arbejdstid mellem KL og DLF gå i gang. Men før de for alvor går i gang, vil Lærerforeningen holde ekstraordinær kongres.

DLF's hovedstyrelse har sat afsat plads i kalenderen den 5. februar til at holde ekstraordinær kongres. Endnu er der ikke indkaldt til kongressen, men beslutningen er taget, fortæller formand for Overenskomstudvalget i DLF, Gordon Ørskov Madsen.

"Når Kommissionen kommer med sin rapport den 16. december, så har parterne har forpligtet sig på at tage udgangspunkt i kommissionens rapport, anbefalinger og eventuelle konkrete forslag til elementer i en arbejdstidsaftale", forklarer formand Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Når den ekstraordinære kongres først er planlagt til den 5. februar, er det fordi alle skal have tid til at sætte sig ind i arbejdstidskommissionens analyser.

"Vi skal have sat os ind i hele analysearbejdet, der ligger bagved. Derfor er det et godt tidspunkt, at vi holder en ekstraordinær kongres, for så har vi noget tid til at bearbejde det og præsentere det for kongressen, så kongressen har et ordentligt grundlag at debattere og træffe beslutninger på".

Tillidsrepræsentant-stormøde

Gordon Ørskov fortæller, at kredsformændene allerede 16. december - altså samme dag som Arbejdstidskommissionens rapport bliver offentliggjort - bliver indkaldt til kredsformandsmøde og får gennemgået konklusionerne. Dagen efter bliver der indkaldt til stormøde for tillidsrepræsentanterne.

"Der vil vi bestræbe os på at informere så grundigt som overhovedet muligt om det her".

Gordon Ørskov mener, at det er helt naturligt at indkalde til en ekstraordinær kongres, inden de såkaldte periodeforhandlinger om lærernes arbejdstid går i gang, hvilket han forventer sker et stykke inde i februar.

"Det er vigtigt for os, at det er kongressen, der lægger den politiske linje i og rammerne for den forhandling, der skal være. Det er lidt at sammenligne med, når vi har overenskomstforhandlinger - altså de store overenskomstforhandlinger, som vi skal have i 2021. Her er det også kongressen, som vedtager de krav, vi går til forhandlinger med".

Forventer hurtig forhandlingsproces

Han håber, at DLF sammen med KL når frem til en arbejdstidsaftale for lærerne, og han forventer ikke, at forhandlingerne vil trække ud.

"Jeg tror, det er mest hensigtsmæssigt, at forhandlingerne ikke trækker for langt ud. Der skal være et koncentreret forhandlingsforløb over nogle uger. Jeg tror begge parter vil lægge sig i selen for at finde en fælles løsning, så vi kan komme videre. Vi har også en demokratisk proces efter en aftale - nemlig at få medlemmernes godkendelse", siger han og peger på, at der er en naturlig deadline for forhandlingerne.

"Der er overenskomstforhandlinger i begyndelsen af 2021, og de skal også forberedes, så vi kan ikke bare forhandle periodeforhandlinger i halve og hele år. Det skal også afsluttes - og jeg er overbevist om, at det her bliver et intensivt forhandlingsforløb, og jeg håber sandelig, at vi når frem til et forhandlingsresultat".

Han er ikke i tvivl om, at det vil være bedst at blive enige i periodeforhandlingerne.  

"Det er langt bedre at forhandle et resultat i hus i periodeforhandlingen end at skubbe det til de overenskomstforhandlinger, der skal være i 21. For det er det, som er alternativet. Til den tid vil det blive koblet sammen med de samlede forhandlinger på hele det offentlige område. Det bliver det bestemt ikke lettere af".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ