0   221

Lærere fornærmes

En tv-udtalelse fra den grønlandske finansminister Josef Motzfeldt har for alvor fået landets lærere op af stolene. Den store internationale opbakning til deres blokade mod skolevæsenet fik Josef Motzfeldt til at kalde det fagforeningsimperialisme i et interview i den grønlandske tv-avis forrige mandag.

Det er for groft, mener souschef Jarl Jensen fra Ittoqqortoormiit Skole i Scoresbysund.

Artiklen fortsætter under banneret

'Vi er sårede i forvejen, fordi vi ikke får ret meget i løn, så det er krænkende, når Josef Motzfeldt udtaler sig på den måde. Ikke mindst fordi det kom til at stå uimodsagt', siger Jarl Jensen.

Når landsstyret henter en stor del af arbejdskraften i Danmark, må politikerne være forberedte på, at den grønlandske lærerforening, Imak, henter støtte i Danmarks Lærerforening, mener han.

Også Imak's formand, Claus Jochimsen, føler sig krænket.

'Lærerne yder en vigtig indsats for det grønlandske samfund, men det har Josef Motzfeldt altså kun en nedladende holdning tilovers for. I stedet for at kaste grus i maskineriet skulle han hellere fortælle os, hvordan han vil løse problemet med den massive mangel på lærere', siger Claus Jochimsen.

Han mener, det er et udtryk for international solidaritet, når Imak's søsterorganisationer i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Island, Færøerne, USA og Canada støtter blokaden mod det grønlandske skolevæsen.

Blokaden skyldes, at de grønlandske lærere ikke er tilfredse med den lønstigning, landsstyret har tilbudt. Stigningen ligger langt under det, andre fagforeninger har fået.

Josef Motzfeldt ønsker ikke at uddybe, hvad han mener med udtrykket fagforeningsimperialisme. Han har gennem sin sekretær meddelt, at han ikke vil tale med Folkeskolen, så længe han og lærerne er i konflikt.

Stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet