Ane Halsboe-Jørgensen vil uddele hæderpriser til gode undervisere på de videregående uddannelser.

Ny minister vil prisbelønne fremragende undervisere på professionshøjskolerne

"Det skal være mere prestigefyldt at være en god underviser", siger nyudnævnt forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen, der nu indstifter en række priser til fremragende undervisere på de videregående uddannelser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Priserne skal hædre syv af Danmarks bedste undervisere på de videregående uddannelser, heraf to på professionshøjskolerne, hvor bl.a. lærer- og pædagoguddannelserne bor.

"Det er vigtigt med undervisere, der engagerer de studerende og pirrer deres nysgerrighed, så de får endnu mere lyst til studiet - og får endnu mere ud af det", siger Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Priserne skal uddeles første gang i foråret 2020. De syv priser er på hver 500.000 kroner og består af en personlig hæderspris på 200.000 kroner og 300.000 kroner, som skal bruges på udviklingsaktiviteter, der understøtter et godt og engagerende undervisningsmiljø.

Det er ledelsen på den enkelte uddannelsesinstitution, der i samarbejde med de studerende indstiller kandidater til rektorkollegiet, som så beslutter, hvem der skal indstilles til priserne, oplyser ministeriet.