Debat

75000 tomme stole

14,2 procent af landets folkeskoleelever var fraværende mindst en hel måned i skoleåret 2018/2019

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rapporten ’Skolens tomme stole’ fra Børns Vilkår og Egmont Fonden viser, at 75.000 folkeskoleelever har et bekymrende fravær på et skoleår (medieomtalt 5. okt. 2020)

Der er en overrepræsentation af unge, der kommer fra fagligt svage miljøer, så med et ønske om at løfte de fagligt svageste elever er det derfor særligt problematisk

Der er mange vinkler på problemet, men dårlig trivsel i klassen er det, der hyppigst bliver nævnt i samtaler om fravær

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mener dog at have ramt en social guldåre - erfaringer tyder nemlig på, at det begrænser fraværet, når forældre kan trues med at miste børnechecken.

Ding-dong-dynamolygte - afstrafning har jo altid virket, så hvor svært ka' det være?

Men hvad nu hvis det blot er symptombehandling, hvor sygdommen/problemet reelt kalder på omformulering af skolens indretning, dagenes længde, forventningernes overlæs, eller, eller, eller...?

Se gerne mere på https://bornsvilkar.dk/skolens-tomme-stole/