Talentfokus/særligt begavede
0   187

Halvdelen af danskerne er tilhænger af eliteklasser

Er du tilhænger eller modstander af, at der laves særlige eliteklasser i folkeskolen for særligt dygtige børn? Sådan lød spørgsmålet fra netavisen Altinget. 49,6 procent svarede ja.

Der er tale om meningsmåling på nettet, som A&B Analyse har lavet for netavisen Altinget.dk. 1.354 repræsentativt udvalgte personer svarede på spørgsmålet. 14,9 procent svarede 'ved ikke', 35,5 procent svarede, at de er modstander af eliteklaser, og 49,6 procent svarede altså, at de er tilhænger af eliteklasser.

Stefan Hermann, der var formand for den arbejdsgruppe, som lige har afleveret en rapport til regeringen om talentudvikling, er ikke overrasket over den bredde opbakning til eliteklasser.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vores indtryk er, at isen er brudt, og tilslutningen til, at vi også gør noget for de dygtige elever, er stigende", siger han til Altinget.dk.

For Lærerforeningens formand Anders Bondo er der intet nyt i talentdagsordenen:

"Vi skal som lærere sørge for, at de enkelte elever får mest muligt ud af sit potentiale".

Men det er ikke nye strukturer, der er brug for, tilføjer han:

"Det kan lyde besnærende at samle elever med fælles interesser og talenter, men samlet set giver det ikke den bedste undervisning".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ