Overenskomst
0   371

Ny overenskomst for ansatte i regionerne

Ingen lønstigninger i år og 2,65 procent til næste år. Det blev resultatet af 43 timers lange forhandlinger om vilkårene for ansatte i regionerne. Forhandlingerne trak ud, fordi parterne ikke kunne blive enige om en ny reguleringsordning.

Samlet set over to år kan de ansatte i regionerne se frem til en reallønsnedgang. Alligevel er formand for Danmarks Lærerforening og formand for forhandlerorganisationen KTO Anders Bondo Christensen tilfreds med resultatet.

"Vi har indgået et smalt forlig, som afspejler den vanskelige samfundsøkonomiske situation. Med forliget er det dog sikret, at alle ansatte fastholder reallønnen via generelle lønstigninger i det andet år. I det andet år er der aftalt 2,61 % i generelle lønstigninger inklusiv udmøntning fra reguleringsordningen. Allerede den 1. januar 2012 er der aftalt en lønstigning på 1,76 %".

Artiklen fortsætter under banneret

Regningen er betalt

Forliget ligner meget det, som i sidste uge blev indgået for de ansatte i kommunerne. Der bliver ingen lønstigninger i 2011, fordi de ansatte i regionerne gennem de sidste tre år har fået større lønstigninger, end de ansatte i den private sektor. Den såkaldte reguleringsordning, der sikrer sammenhæng mellem de privatansattes løn og offentlige ansattes løn betyder, at der ved forhandlingerne har været en ubetalt regning. Den er nu blevet afregnet.

"Med forliget har vi i det første år betalt vores gæld fra reguleringsordningen. Det betyder, at det første overenskomst år er et nul-år, hvor der ikke er udmøntninger.

Vi har desuden aftalt, at retten til seniorbonus gøres permanent samt en smidiggørelse af samarbejdssystemet", siger Anders Bondo.

Reguleringsordning satte forhandlinger under pres

Regionernes forhandlere havde stillet et krav om at indføre en ny reguleringsordning. Og netop dette krav fik forhandlingerne til at trække ud. Til sidst måtte regionerne trække kravet.

"Det blev et usædvanligt langt forhandlingsforløb om reguleringsordningen, som skyldtes, at der var stor usikkerhed om, hvilken betydning personalemæssige forskydninger vil få for lønudviklingen for de regionalt ansatte ved en selvstændig regional reguleringsordning, for eksempel hvis lavere lønnede erstattes af højere lønnede personalegrupper. Vi er nu enige om, at se nærmere på problemstillingen i overenskomstperioden.

Samlet set har vi opnået et fornuftigt aftaleresultat i en vanskelig samfundsøkonomisk situation", siger Anders Bondo.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ