I 2017 gav direktør i KL Kristian Heunicke et råd til lærere, der ikke oplever, at de kan lykkes med arbejdet under de nuværende rammer: ”Det kan godt være I synes, det er frygteligt naivt, men vi synes, man skal gøre det, som man gør på enhver anden arbejdsplads: Man skal snakke med sin leder om det. Det er det, man bør gøre, og det er det bedste råd, jeg kan give”, sagde han dengang, da han holdt et oplæg i DLF.

KL-profil får ansvar for folkeskolen

Den fyrede KL-direktør Arne Eggerts afløser som KL’s frontfigur på folkeskoleområdet er fundet. Direktør Kristian Heunicke, som i dag har ansvaret for overenskomstområdet, får også ansvar for folkeskolen, børneområdet og det samlede 0-25-års-område.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kristian Heunicke er et kendt ansigt i lærerkredse.  For ved overenskomstforhandlingerne i 2018 var han KL's chefforhandler. Derfor har han ofte mødtes med DLF's politiske ledelse og også stillet op for at fortælle om KL's tanker om overenskomstforhandlingerne over for DLF's kredsformænd. I dag har han i KL ansvaret for arbejdsgiver-, og overenskomstområdet, jura og det internationale område. Nu udvides hans ansvarsområde til også at omfatte folkeskolen, børneområdet og det samlede 0-25-års-område.   

Her er KL's lærer-overenskomstkrav 

Kristian Heunicke får det nye ansvarsområde som et led i en intern rokade i KL's direktion. Rokaden sker efter, at den daværende udviklingsdirektør Arne Eggert dagen før KL's Børne- og Unge-topmøde i januar blev fyret på grund af "en adfærd, som ikke er forenelig med en stilling som direktør i KL".

KL fyrer direktør for skoleområdet før topmøde 

KL oplyser, at det bliver Kristian Heunicke, der fremover skal stå i spidsen for udvikling på folkeskoleområdet også når det gælder Ny Start-samarbejdet med DLF.

KL's administrerende direktør Kristian Wendelboe er glad for, at der er kommet en erfaren direktør på området:

"Børne- og undervisningsområdet er hjerteblod for kommunerne, og med Kristian Heunicke i spidsen er området forankret hos en dreven direktør, der brænder for området og har et stort netværk. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået sat et direktørhold i KL, der sikrer kompetente ledelsesprofiler på de store velfærdsområder", lyder det fra Kristian Wendelboe i en pressemeddelelse.

KL vil ikke åbne lærernes arbejdstid 

Samtidig med rokaden i KL's direktion bliver 38-årige Christian Harsløf ansat som ny direktør. Han skal stå i spidsen for KL's satsning på digitaliseringsområdet og på sundheds- og ældreområdet. Digitalisering var tidligere under Arne Eggert.

"I KL har vi netop vedtaget en digital strategi, som skal hjælpe kommunerne til at gå forrest i den digitale udvikling af vores velfærd. Ny teknologi er nemlig en forudsætning for, at vi kan forbedre kvaliteten og følge med befolkningsudviklingen", lyder det fra Kristian Wendelboe.

Christian Harsløf  begynder i KL i morgen den 20. marts.