Anmeldelse

Jeg skal studere

Jeg skal studere

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forlaget oplyser, at denne lille opslagsbog, der er skrevet af studievejlednings grand old man, Jakob Lange, indgår i serien "Ret og Rimeligt". Og det første spørgsmål, man i grundskoleregi efter en hastig skimming nok vil stille sig, er da også, om det overhovedet vil være rimeligt at indkøbe en sådan bog, der henvender sig til unge på gymnasialt niveau.

Fakta:

Titel: Jeg skal studere

Forfatter: Jakob Lange

ISBN: 9788776732288

Pris: 198 kroner

Sider: 144 sider

Serie: Ret og Rimeligt

Type: Bog

Forlag: Nyt Juridisk Forlag

Umiddelbart er svaret nej. For hvad skal 15-16-årige skoleelever dog med gode råd om sabbatår og højskoleophold og oplysninger om specifikke adgangskrav og kvotesystemer på universiteterne? Eller råd om realkompetencevurdering og dispensationsmuligheder? 

Men når anskaffelse til 8.-9.-klasse-niveau alligevel kan komme på tale, hænger det sammen med bogens gode blanding af snusfornuftige refleksioner over de svære studieretningsvalg, interesser og beskæftigelsesmuligheder - og stribevis af konkrete eksempler på, hvad det overhovedet indebærer at studere. Og hvor tidligt det egentlig ville være godt at vide, hvad man vil studere - og hvorfor. Da kun de færreste jo ved det, vil det faktisk være af værdi tidligt at blive bevidst om, at man for eksempel gennem suppleringskurser alligevel kan skaffe sig adgang til sit drømmestudium, selvom man som 16-17-årig skulle have valgt nogle fag på et for lavt niveau. Tilsvarende vil rådene om studieteknik og fordelene ved studiegrupper - og om at tøjle sin lyst til at fuske med sine skriftlige opgaver i disse Google-fristende tider - let kunne parallelforskydes til aktuelt brug og til forberedelse på ungdomsuddannelserne og livslang læring.

Det mundrette og ligefremme sprog taler også for det rimelige i at købe et eksemplar eller to.