Debat
0   19

Begrænse skaden?

En strejke er de offentlige lønmodtageres eneste rigtige våben. De opnår næppe ret meget ved at begrænse styrken af deres våben for ikke at gøre 'skaden' for stor.

"Vi er lige på nippet til, at det hele bryder løs, og så gælder det om at begrænse skaden så meget som muligt," siger Michael Ziegler til Ritzau. Det lyder meget besnærende - vil den almindelige dansker sikkert synes. Nu er det jo staten, regionerne og kommunerne, der har skruet voldsomt op for de potentielle skader ved at varsle en meget voldsommere lockout, end omfanget af strejken tilsagde. Så på dét punkt kunne arbejdsgiverne meget vel gå forrest. Og så er det næppe hensigtsmæssigt i en lønkamp, hvis lønmodtagerne selv demonterer deres eneste styrke: omfanget af det, Ziegler kalder 'skaden'. En strejke uden 'skade' - det vil sige effekt - har ingen, ja, ingen effekt, og vil ikke kunne presse arbejdsgiverne.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ