OK18
0   22

OK-slutspil: ”Vi går ind og kæmper det bedste, vi har lært”

Der var god stemning blandt demonstranterne foran Forligsinstitutionen her til eftermiddag, da forhandlerne på statens område blev hilst velkommen med fællessang og kampråb. Samme optimisme var der dog ikke at finde blandt forhandlerne.

Det seneste døgn har der været gang i svingdøren i Forligsinstitutionen.

Artiklen fortsætter under banneret

Hele søndag og natten til mandag forhandlede parterne på det kommunale område. I formiddags var det forhandlerne på det regionale område, der satte sig til rette i mødelokalerne på Sankt Annæ Plads i København, og her til eftermiddag er det endnu engang blevet statens tur til at mødes med forligsmand Mette Christensen.

Det sker på den næstsidste forhandlingsdag, inden deadline for at nå en overenskomstaftale udløber ved midnat tirsdag.

De statsansattes topforhandler Flemming Vinther var ikke ligefrem fuld af optimisme, da han mødte op i Forligsinstitutionen:

"Vi går ind og kæmper det bedste, vi har lært for at få en aftale her i 11. time. Nu må vi se, om arbejdsgiverne vil noget", siger han.

Det er især lønudviklingen, den arbejdsgiverbetalte spisepause og lærernes arbejdstid, der har været de store knaster i overenskomstforhandlingerne.

Om arbejdsgiverne har noget med til dagens forhandlinger på de tre område, ville statens topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde, ikke kommentere på.

Hun understregede dog, at det er ved at være sidste chance, hvis parterne skal blive enige om en overenskomst.

"Det er en alvorlig situation, vi står i. Vi nærmer os med endog meget hastige skridt en deadline. Det kan alle og enhver se. Tiden begynder at rende ud. Derfor ser jeg frem til at drøfte den videre proces med forligsmanden", sagde hun.

Højt humør foran Forligsen

Dagen i dag har i høj grad handlet om forligsmandens mulighed for at udsætte konflikten med yderligere 14 dage. Det er sket efter, at FOA-formand Dennis Kristensen på vegne af LO-organisationerne i Forhandlingsfællesskabet meldte ud, at de vil opfordre forligsmanden til at udsætte konflikten.

Den opfordring havde Flemming Vinther ingen kommentarer til:

"Det deler jeg med hende, før jeg deler det med jer", sagde han om sin holdning til at udsætte de varslede strejker og lockout med yderligere 14 dage.

Heller ikke statens topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde, ville udtale sig om sin holdning til en konfliktudsættelse:

"Det er suverænt op til forligsmanden at træffe den beslutning".

Selvom forhandlerne ikke selv var fulde af ord, var det ikke holdninger, der manglede foran Forligsinstitutionen her til eftermiddag. Som det efterhånden er blevet kutyme ved hver mødestart i Forligsinstitutionen, blev parterne budt velkommen med fællessange.

Kampråbet "nok er nok" blev råbt i én uendelighed, indtil også forligsmand Mette Christensen kiggede ud af vinduet fra sit kontor på 1. sal og tog et kig ned på de fagligt aktive, der med røde faner og masser af kampgejst gav lønmodtagernes forhandlere et klap på skulderen inden de sidste afgørende timer i forhandlingsforløbet.

Opbuddet af de mange fagligt aktive fik da også en kommentar med fra Flemming Vinther, der på vej ind ad døren pludseligt vendte om og med knyttet næve sagde til de fremmødte, at "når man mister troen på alt andet, så får vi den fra jer".

Efter dagens forhandlinger er der indtil videre kun indkaldt til et enkelt møde mere i Forligsinstitutionen. Det er i morgen tirsdag, hvor forhandlerne på både det statslige, kommunale og regionale område er indkaldt til møde klokken 14.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ