Projektitis: Nu skaber Aarhus overblik over projektmylderet

I foråret forsøgte fagbladet Folkeskolen at få overblik over den kommunale skole-projektitis. Men i Aarhus måtte forvaltningen erkende, at den ikke havde overblik. Nu har Aarhus en database, der skal give indsigt i de mange kommunale projekter.

Publiceret

Projektdatabase, Aarhus

  • Databasen giver overblik over igangværende centralt initieredeprojekter i skoler, dagtilbud og fritidstilbud
  • Projektoverblikket lægges på Samarbejdsportalen, som allearbejdspladser i Børn og Unge har adgang til.
  • Databasen er et dynamisk værktøj, som opdateres løbende.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er nok gået lidt inflation i projekterne. Vi har fået mange projekter uden et klart overordnet mål, og projekterne er faldet som dryp. Det har lidt været sådan, at så har vi fået én million her, og så har vi fået en million dér", sagde skolechef Søren Aakjær til Folkeskolen i juni.

I samarbejde med Århus Lærerforening, BUPL Århus og FOA Århus har Børn og Unge i Aarhus nu skabt et elektronisk overblik over projekterne.

"Vi har alle en fælles interesse i at få både indblik i og overblik over projekterne. Jeg forstår godt, at det ind i mellem kan virke lidt svært at overskue for den enkelte lærer og medarbejder, men nu bliver det let helt konkret at få at vide, hvad ens skole deltager i, og hvad meningen er", siger formand for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard.

Venstre-manden Bünyamin Simsek er rådmand for Børn og Unge: 

"Vi vil gerne begrænse mængden projekter, men omvendt kan projekter være en nyttig vej til at afprøve nye metoder og viden. Derfor er jeg meget tilfreds med, at alle nu let og enkelt kan blive klogere på hvem, hvad og hvorfor om hvert projekt", siger han i en pressemeddelelse om den nye database.