Projektitis
1   1

Projektitis: Nu skaber Aarhus overblik over projektmylderet

I foråret forsøgte fagbladet Folkeskolen at få overblik over den kommunale skole-projektitis. Men i Aarhus måtte forvaltningen erkende, at den ikke havde overblik. Nu har Aarhus en database, der skal give indsigt i de mange kommunale projekter.

"Der er nok gået lidt inflation i projekterne. Vi har fået mange projekter uden et klart overordnet mål, og projekterne er faldet som dryp. Det har lidt været sådan, at så har vi fået én million her, og så har vi fået en million dér", sagde skolechef Søren Aakjær til Folkeskolen i juni.

Projektdatabase, Aarhus

  • Databasen giver overblik over igangværende centralt initierede projekter i skoler, dagtilbud og fritidstilbud
  • Projektoverblikket lægges på Samarbejdsportalen, som alle arbejdspladser i Børn og Unge har adgang til.
  • Databasen er et dynamisk værktøj, som opdateres løbende.

I samarbejde med Århus Lærerforening, BUPL Århus og FOA Århus har Børn og Unge i Aarhus nu skabt et elektronisk overblik over projekterne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi har alle en fælles interesse i at få både indblik i og overblik over projekterne. Jeg forstår godt, at det ind i mellem kan virke lidt svært at overskue for den enkelte lærer og medarbejder, men nu bliver det let helt konkret at få at vide, hvad ens skole deltager i, og hvad meningen er", siger formand for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard.

Venstre-manden Bünyamin Simsek er rådmand for Børn og Unge: 

"Vi vil gerne begrænse mængden projekter, men omvendt kan projekter være en nyttig vej til at afprøve nye metoder og viden. Derfor er jeg meget tilfreds med, at alle nu let og enkelt kan blive klogere på hvem, hvad og hvorfor om hvert projekt", siger han i en pressemeddelelse om den nye database.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ