Debat

Seniorhjælp til yngre lærere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har været lærer i 35 år. Forskellige skoler, forskellige systemer, forskellige alderstrin, forskellige fag. Og selvom jeg ikke har været bedre end andre lærere, har jeg en bred erfaring med hensyn til både elever, lærere, ledere, politikere, forældre, og hvem der ellers står sammen om uddannelsen af de nye generationer.

Hele det erfaringsgrundlag har ingen jo megen gavn af, og et kinesisk ordsprog siger: »Floden får ingen tak for det vand, som randt i fjor«.

Jeg er 72 år og har de fleste af mine tænder endnu.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dyrker haven og passer akvariet og mine tre høns. Svømmer lidt. Og det er godt nok.

Men så hørte jeg, at unge lærere har problemer, og at mange »går ned«. Jeg ved ikke præcis hvorfor. Der er jo sikkert mange årsager. Så jeg har fået en idé:

Hvis der nu kunne oprettes et korps af tidligere lærere, som kunne rykke ud som konsulenter til yngre lærere, som måtte ønske det, så kunne mange (eller nogle) af dem måske få det bedre på deres arbejdsplads, og færre ville måske droppe ud.

Det er det overordnede. Detaljerne kan man snakke om i de enkelte tilfælde.

Men det skal være på den pågældende lærers præmisser. Altså ikke noget med: »I de gode gamle dage .«.

Med hensyn til aflønningen så mener jeg, at det er på lige linje med lektiehjælp, så vi kan gøre det gratis. Jeg har haft et godt arbejdsliv og får nu en god pension. Så hvad skal jeg med mere?

Og der er jo ikke tale om et 37-timers -job. Vi taler måske om en dag om ugen eller nogle timer i ny og næ?

Hvis nogen skulle være interesseret, kan I maile til mig: johnlindbladchristensen@gmail.com