I fritekst-feltet kan man fx skrive 'specialklasser' og få åben skole-tilbud, der egner sig til specialklasser.

Ny hjemmeside: Nu kan du søge i Åben skole-tilbud på tværs

Skoletjenesten har relanceret skoletjenesten.dk, så tilbud til ’åben skole’ fra hele landet er samlet ét sted, og man så kan søge på emner, klassetrin og specifikke ønsker.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skoletjenesten.dk er en hjælp til lærere, når de skal finde gode undervisningstilbud uden for skolen" siger Siska Rohr Harrebye fra skoletjenestens kommunikationsafdeling.

"Alle skoler skal som bekendt bruge de eksterne læringsmiljøer i undervisningen, og med skoletjenesten.dk kan lærerne sortere i det store udbud af undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer og zoome ind på det, der er relevant lige præcis for ens eget fag, emne, klasse, geografi osv."

Blog: SkoletjenesteNetværk

Sitet er bygget op som en søgemaskine, hvor lærere kan søge i undervisningstilbud fra over 350 eksterne læringsmiljøer i hele landet. Det er alt fra store kunstmuseer som Aros til små børneteatre, lokale biblioteker og rensningsanlæg.

Lærerne kan nu søge på undervisningstilbud i egen kommune, i nabokommune eller på tværs af hele landet. Søgningen kan sorteres på klassetrin, fag, geografisk placering og der er også mulighed for at lave fritekstsøgninger, så man for eksempel kan finde tilbud til specialklasser. På sitet er der til hvert tilbud knyttet beskrivelser af det faglige indhold og de læringsmål, der arbejdes med, og der er mulighed for både at søge på blandt andet fag, emne, geografi, klassetrin og kompetenceområder i Fælles Mål.

"Vi kan se, at lærerne leder efter undervisningstilbud særligt i foråret, når planlægningen af næste års undervisning går i gang samt efter sommerferien, når den sidste undervisning skal på plads. Og derudover kan vi registrere et løbende behov for at finde undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer henover året" siger Siska Rohr Harrebye.

Læs mere

Powered by Labrador CMS