Ny bog om de kritiske og oprørske lærere - læs et kapitel her

De 'Unge pædagoger' var en gruppe idealistiske lærere, der ville vriste skolen fri af småborgerlighed og autoritær undervisning og i høj grad fik held med det. En ny bog fortæller deres historie - og du kan læse et kapitel her.

Publiceret

Om bogen

'Klassens frække elev - UngePædagogers Danmarkshistorie' er skrevet af Egon Clausen og udgivetpå forlaget Unge Pædagoger. Den er på 300 sider og koster 198kroner.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren, tidligere lærer, Egon Clausen har skrevet bogen om foreningen Unge Pædagoger, som siden 1940'erne har arbejdet for en moderne pædagogik i den danske folkeskole. Han var selv med i foreningen i og var blandt andet redaktør af foreningens tidsskrift i årene omkring 1970. Og så er han forfatter til den berygtede 70'er-publikation "Den lille røde bog for lærere". Bogen blev læst af tidens revolutionære lærere, men som flere skoleinspektører sortlistede på skolebibliotekerne.

Anmeldelse: Underholdende foreningshistorie fra den pædagogiske venstrefløj





"Klassens frække elev" er ikke og forsøger ikke at være, en neutral opremsning af begivenheder fra kredsen omkring de 'unge pædagoger'. Forfatteren giver en beretning fra et personligt perspektiv med glimt i øjet og masser af humor. Folkeskolen.dk's læsere kan få en smagsprøve i form af kapitlet 'Indoktrineringskampagnen' om de år, da Erhard Jakobsen fra Centrumdemokraterne talte dunder mod marxistiske lærere, som efter hans opfattelse var ved at forberede en hel generation af skoleelever til at være frontkæmpere i den kommunistiske verdensovertagelse.

Læs kapitlet om indoktrineringskampagnen: