Det var ikke Dennis Kristensen, der tog beslutningen om at indgå i et samarbejde på folkeskoleområdet, som Danmarks Lærerforening ikke var med på.

BUPL, KL og FOA vil have DLF med i reform-samarbejde

Der har været travlt på både de sociale medier og de mere direkte linjer mellem ledende foreningsfolk på skoleområdet i weekenden. FOA-formand Dennis Kristensen kan ikke se sig selv i samarbejde om folkeskolen uden DLF, og KL og BUPL vil nu også have lærerne med.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nyt skolereform-samarbejde uden om lærerne 

Lørdag aften satte FOA-formand Dennis Kristensen sig til tasterne med sin reaktion på, at FOA var blandt de syv såkaldte 'hovedaktører', der i sidste uge indgik i et samarbejde bl.a. om at give folkeskolereformen ro. Det var en beslutning taget af FOA's pædagogiske sektor - pædagogmedhjælpernes faglige organisation - mens FOA's top ikke kendte til den. Og Dennis Kristensen ærgrede sig over beslutnngen:

"Jeg ville således eksempelvis blive meget provokeret, såfremt andre faglige organisationer indgik et samarbejde med Kommunernes Landsforening om udviklingen på ældreområdet, som FOA - som dominerende organisation på ældreområdet - ikke måtte ønske at indgå i", skrev Dennis Kristensen på Facebook.

"Jeg har derfor fuld forståelse for, at folkeskolelærere, Danmarks Lærerforening m.f.l. nu kritiserer blandt andre FOA for at deltage i 'Samarbejde om en mere motiverende og varieret skoledag'".

Og i går var det så BUPL-formand Elisa Bergmanns tur: 

"Bølgerne er gået højt de sidste dage. Men jeg vil endnu engang understrege, at BUPL ikke har vendt ryggen til vores kolleger - men tværtimod også i denne sag stået op for fællesskabet. Sammen med Skole og Forældre opfordrer jeg hermed til at vi bruger tid på at få alle med i samarbejdet omkring indholdet", skrev hun på Facebook. 

I en fælles pressemeddelelse med Skole og Forældre skrev BUPL om samarbejdet mellem KL, BUPL, FOA, Skolelederforeningen, Skole & Forældre, Danske Skoleelever og Børne- og kulturchefforeningen

"Flere af parterne har siden hen udtrykt ærgrelse over, at Danmarks Lærerforening ikke indgår i samarbejdet, blandt andre FOA, der i dag har meddelt, at de ikke kan se sig selv i et sådant samarbejde, når Danmarks Lærerforening ikke er med. 

KL vil derfor nu tage initiativ til at mødes med FOA og Danmarks Lærerforening med henblik på at få dem med i samarbejdet. Det initiativ bakker BUPL og Skole & Forældre fuldt op om. BUPL og Skole & Forældre ønsker nemlig også et bredt samarbejde, hvor både DLF og FOA indgår. De to organisationer håber derfor på, at KL finder en løsning på de uoverensstemmelser, der måtte være, så alle de relevante organisationer kan være med i et fælles samarbejde omkring folkeskolen". 

Powered by Labrador CMS