Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

 

(4.093 følger) Se alle medlemmer
0   1

Arla Madlejr udvider i Tønder

En lang række aktører sikrer, at elever som kommer på Arlas Madlejr nu får nye muligheder. Madlejr vil fremover blive afholdt både i Helsnæs på Sydfyn og som noget nyt også i Højer i Tønder kommune.

Madlejr

Arlas Madlejr er en lejrskole, der over fem dage sætter fokus på mad, sundhed, trivsel og bæredygtighed. Siden september 2014 har mere end 2300 elever på 6.-7. årgang og deres lærere været på Madlejr.

Det koster 500 kroner per elev inklusiv moms, og der kan følge to lærere med uden beregning. 

Artiklen fortsætter under banneret

 

Realdania By og Byg har købt Marskgården, som for mange år siden var præstegård for den tyske menighed. Nu skal den restaureres og indrettes med støtte fra A. P. Møller Fonden. Når den står færdig, skal den gamle præstegård i Højer være centrum for endnu en Madlejr, som skal etableres som et partnerskab mellem Tønder kommune og Arla Fonden (rettet 1/12 2016 kl. 15.30).

I dag driver Arla Fonden Madlejr på Helnæs på Sydfyn. Fra skoleåret 2019/20 vil Madlejr også blive afholdt i Tønder. Her vil der være overnatningsmuligheder, undervisningslokaler og skolekøkkener, og lejrskolen vil også omfatte udekøkkener, drivhus og køkkenhave.

"Vi ser frem til at kunne invitere landets 6. og 7. klasser på en madlejrskole, hvor bygningskultur og madkultur kan opleves under ét. Vi kommer til at tage alle de gode erfaringer med fra vores Madlejr på Sydfyn, men Madlejr i Tønder vil også have sit helt eget præg med lokale råvarer og egnsspecifikke fødevarer, der kan hentes lige uden for døren", lyder det fra direktør Sanne Vinther fra Arla Fonden i en pressemeddelelse.

Det kræver det at være med på Madlejr

 

  • FØR Madlejr sættes emnerne mad, sundhed og natur på skoleskemaet.
  • UNDER Madlejr arbejder eleverne med måltidet, råvarer, sundhed og bæredygtighed gennem forskellige aktiviteter.
  • EFTER Madlejr skal klassen arbejde videre med temaerne, bl.a. via en udfordring, som de får med sig fra opholdet.

 

Også Tønders borgmester er glad for det nye samarbejde.

"Der kommer til at være 6. og 7. klasses elever fra hele landet på madlejrskole i skoleugerne, mens bygningerne vil danne ramme for andre sundheds- og madrelaterede aktiviteter i weekenderne og i ferierne. På den måde sikres liv og aktivitet året rundt, og der skabes arbejdspladser i byen", lyder det fra borgmester Henrik Frandsen. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ