Hovedbygningen på den tyske præstegård som fremover skal huse madlejr.

Arla Madlejr udvider i Tønder

En lang række aktører sikrer, at elever som kommer på Arlas Madlejr nu får nye muligheder. Madlejr vil fremover blive afholdt både i Helsnæs på Sydfyn og som noget nyt også i Højer i Tønder kommune.

Publiceret

Madlejr

Arlas Madlejr er en lejrskole, der over fem dage sætter fokus påmad, sundhed, trivsel og bæredygtighed. Siden september 2014 harmere end 2300 elever på 6.-7. årgang og deres lærere været påMadlejr.

Det koster 500 kroner per elev inklusiv moms, og der kan følgeto lærere med uden beregning. 

 

Det kræver det at være med påMadlejr

 

  • FØR Madlejr sættes emnerne mad, sundhed og natur påskoleskemaet.
  • UNDER Madlejr arbejder eleverne med måltidet, råvarer, sundhedog bæredygtighed gennem forskellige aktiviteter.
  • EFTER Madlejr skal klassen arbejde videre med temaerne, bl.a.via en udfordring, som de får med sig fra opholdet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Realdania By og Byg har købt Marskgården, som for mange år siden var præstegård for den tyske menighed. Nu skal den restaureres og indrettes med støtte fra A. P. Møller Fonden. Når den står færdig, skal den gamle præstegård i Højer være centrum for endnu en Madlejr, som skal etableres som et partnerskab mellem Tønder kommune og Arla Fonden (rettet 1/12 2016 kl. 15.30).

Madlejr får eleverne til at smage på naturens spisekammer

I dag driver Arla Fonden Madlejr på Helnæs på Sydfyn. Fra skoleåret 2019/20 vil Madlejr også blive afholdt i Tønder. Her vil der være overnatningsmuligheder, undervisningslokaler og skolekøkkener, og lejrskolen vil også omfatte udekøkkener, drivhus og køkkenhave.

"Vi ser frem til at kunne invitere landets 6. og 7. klasser på en madlejrskole, hvor bygningskultur og madkultur kan opleves under ét. Vi kommer til at tage alle de gode erfaringer med fra vores Madlejr på Sydfyn, men Madlejr i Tønder vil også have sit helt eget præg med lokale råvarer og egnsspecifikke fødevarer, der kan hentes lige uden for døren", lyder det fra direktør Sanne Vinther fra Arla Fonden i en pressemeddelelse.

 

Opskrift på madglæde

Også Tønders borgmester er glad for det nye samarbejde.

"Der kommer til at være 6. og 7. klasses elever fra hele landet på madlejrskole i skoleugerne, mens bygningerne vil danne ramme for andre sundheds- og madrelaterede aktiviteter i weekenderne og i ferierne. På den måde sikres liv og aktivitet året rundt, og der skabes arbejdspladser i byen", lyder det fra borgmester Henrik Frandsen.