Anmeldelse Faglig læsning
0   0

Genrepædagogik og andre nye veje i læse- og skriveundervisningen

Bogen indeholder oversættelser af centrale tekster af australske genrepædagoger - grundtekster, som for første gang kan læses på dansk.

Genrepædagogik

Fakta


Titel
Genrepædagogik

Pris
400

Sider
328

Forlag
Hans Reitzels Forlag

"Genrepædagogik og andre nye veje i læse- og skrivepædagogik" præsenterer ny viden om læse- og skrivepædagogik. Bogen kan også læses som et bidrag i debatten om, hvordan vi håndterer den vedvarende udfordring med social arv i skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Den australske genrepædagogiks teorier om sprog og tekster udgør det sprog- og tekstteoretiske grundlag. Flere af teksterne er oversættelser af australske centrale tekster, som for første gang kan læses på dansk.

I flere af de forløb, som forfatterne præsenterer i bogen, anvendes sneglehusmodellen. Tanken med denne model er, at læreren stilladserer eleverne, så de bevæger sig fra hverdagssproglige og handlingsorienterede sammenhænge til et fagligt specialiseret og skriftsprogsnært produkt. Et af de beskrevne forløb er en 2.-klasse, hvor eleverne skal formulere sig mundtligt og skriftligt om stens udseende og oprindelse med fagsprog. Et forløb, som kan give spændende inspiration.

I andre forløb anvendes Reading to learn. Metodens grundide er, at den faglige viden, eleverne skal tilegne sig i undervisningen, især formidles gennem tekster. Teksterne skal indholdsmæssigt repræsentere et centralt fagligt stof, som eleverne skal lære. Lærerens opgave er at stilladsere læsningen af teksterne, så alle elever forstår. Arbejdet er organiseret i seks faser, som er beskrevet, så den uerfarne lærer kan hente støtte.

Har man som lærer lyst til at kaste sig ud i at afprøve forløb med australsk genrepædagogik, kan man, uanset om man er matematiklærer, biologilærer, dansklærer eller andet, hente støtte og inspiration i denne bog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.253 andre er allerede tilmeldt