Dansk Folkeparti
0   331

DF: Glem alt om reform-lovændringer foreløbig

Hverken V, S eller Radikale er klar til at lave ændringer af reformen. Det siger DF’s ordfører Alex Ahrendtsen, som fortæller, at forligspartierne er langt fra at kunne blive enige om at justere reformen. Vi må vente på mere følgeforskning, før vi igen diskuterer lovændringer, lyder det fra DF’eren.

Lige siden et SFI-notat i januar afslørede, at tre ud af fire elever synes, at skoledagen er for lang, har SF plæderet for en lempelse af folkeskoleloven, så det bliver lettere at benytte muligheden til kortere skemaer mod en ekstra voksen i fagtimerne. Også Konservative har kæmpet for flere lempelser af reformen.

Men det bliver der ikke noget af lige foreløbig, fortæller Dansk Folkepartis undervisningsordfører Alex Ahrendtsen, som mødtes med forligskredsen bag reformen kort før påske.

Artiklen fortsætter under banneret

"V, S og de Radikale vil jo ikke tale om det. SF og Dansk Folkeparti vil gerne tale om det, og Konservative har deres helt egen dagsorden. Og så sagde jeg, at løsningen må være, at vi kigger på det efter sommerferien, når vi har fået nogle analyser og rapporter, og så må vi jo se, om der er noget, der har ændret sig til den tid, som gør, at vi må kigge på loven".

I en kronik i Berlingske skrev Venstres og Socialdemokraternes ordfører Anni Matthiesen (V) og Annette Lind (S) kort efter forligskredsmødet, at begge partier ser positivt på implementeringen af reformen. Og her bliver der ikke lagt op til lovændringer.

Vurderet på indlægget i Berlingske fra Anette Lind og Anni Matthisen virker det til, at de ikke er klar på at lave nogen lovændringer?

"Nej. Og Radikale lægger sig i kølvandet af det".

Hvor er langt er I fra hinanden?

"Vi er langt fra hinanden".

SF skuffet

SF's ordfører Jacob Mark er skuffet over, at der ikke kunne findes opbakning til partiets forslag om blandt andet at droppe formuleringen "i helt særlige tilfælde", som afholder flere fra at korte skoledagen for eleverne på 4.-9. klassetrin.

"Jeg er ikke tilfreds. Jeg havde gerne set en lovændring i dag. Men det der trods alt formilder mig er, at ministeriet lige har skrevet ud omkring sagen om Hastrupskolen i Køge, hvor ministeriet nu strækker sig så langt i vores retning, at de er klar til at sige go for, at hele skoler konverterer. Så kan skolerne sådan set bare gå i gang, hvis det er det".

Men ministeriet holder jo fast i, at det kun er i helt særlige tilfælde, at man kan bruge muligheden. Det gør vel ikke kommunalpolitikerne og forvaltningerne særligt meget klogere - andet end at det i teorien er muligt at konvertere for en hel skole?

"Jeg synes sådan set også, at det er åndsvagt, at man ikke vil lave loven om, så den passer til den virkelighed, der er. Men jeg respekterer også, at vi er mange forskellige partier i en forligskreds", siger Jacob Mark.

Antorini: Jeg er stolt

Også forhenværende undervisningsminister Christine Antorini har været fremme og deltaget i debatten om skoledagens længde.

"Det er da tankevækkende, at der er så meget kritik af skolereformens længere skoledage. Det er svært at forestille sig en kampagne mod en heldagsvuggestue, hvor børnene jo er hele dagen, mens mor og far er på arbejde. Eller en kampagne mod efterskolerne, som om noget er en heldagsskole, og som der er meget stor søgning til", siger hun i et længere interview i Jyllands-Posten.

Her understreger hun, at hun er stolt af den reform, hun fik vedtaget under sit ministerembede.

"Jeg vil gerne sige meget klart, at jeg er stolt af den reform", lyder det blandt andet fra den tidligere minister i interviewet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ