Job&karriere Ny lærer
0   231

Ni spørgsmål, du ikke skal stille til samtalen

Det er vigtigt, at du forbereder dig grundigt, før du møder op til jobsamtale. Både på de spørgsmål, du kan forvente at få, og på de spørgsmål, du selv skal stille. Start ikke med: Hvad er lønnen her?

Når du har været i spørgekrydsilden i en rum tid til en jobsamtale, falder spørgsmålet som regel, om du har noget, du vil spørge ansættelsesudvalget om. Her er det vigtigt at have gode spørgsmål klar, som viser, at du er interesseret i jobbet og har sat dig ind i skolens profil.

Det engelske erhvervsmedie Business Insider har sammen med jobsiden Talent Zoo samlet en række spørgsmål, som du i hvert fald ikke skal stille. Job & karriere har udvalgt ni spørgsmål og givet dem et lærertwist:

- Hvad er jeres skoles profil? Undgå spørgsmål, hvor du selv kan få svar på skolens hjemmeside, for det signalerer, at du ikke har sat dig ind i stedet og derfor ikke brænder nok for jobbet.

- Hvad er lønnen? Vent med økonomiske spørgsmål, til du bliver tilbudt jobbet. Derefter kan forhandlingerne begynde.

Artiklen fortsætter under banneret

- Er der mulighed for at blive leder på et tidspunkt? Fokuser på det job, der er i spil, så du viser, at du virkelig vil det - så kan det være, mulighederne for at blive leder kommer af sig selv hen ad vejen.

- Hvad sker der, hvis jeg ikke kommer så godt ud af det med kollegerne? Sådan et spørgsmål signalerer, at du måske ikke er så vant til at komme godt ud af det med de andre på lærerværelset, og det bekymrer.

- Er du gift? Har du børn? Undlad personlige spørgsmål til ansættelsesudvalget.

- Kan jeg foretage personlige opkald - for eksempel i frikvartererne? Spørgsmålet viser, at du ikke er 100 procent fokuseret på dit arbejde.

- Jeg har hørt, at skolelederen … Nævn aldrig rygter under jobsamtalen. Hvis rygtet virkelig bekymrer dig, så grib i stedet fat i skolens tillidsrepræsentant for at få det afklaret.

- Hvordan klarede jeg mig? Hvis du gerne vil have feedback, så vent, til du enten er blevet tilbudt jobbet eller har fået afslag - derefter kan du spørge, hvad du kan forbedre.

- Har jeg fået jobbet? Under samtalen er det for ivrigt at spørge. Vent, til du får en tilbagemelding som aftalt.

Find flere gode tips til jobsøgningen på lærerjob.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
461 andre er allerede tilmeldt