Debat

Tiden er fuldbragt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu dages, nu kommer den danske skærsommer.

Farvel for en tid til hele skolebaduljen.

Farvel for en tid til skosen og skyld for samfundets skavanker.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Farvel til Kenny og Katrine, til forkætrede katedre og kakofonien af klokkers kimen. Til konferencer, klassefester, computer-kollaps og kompetence-klicheer. Til kommunernes kassetænkning og til klokradio-vækning, kuldemorgener og kontoudtog.

Farvel til tidsspildende tiltag, tvivlsomme tvangsopgaver og teoretikernes trælse tirader.

Farvel for en tid til Thejsens tilbagevendende torsdagstanker. Til såkaldte skoleudviklere - og til den spagfærdige, stilrene Stampe. Til den saglige, sandhedselskende skribent Sauer. Og den myreflittige, middelmådighedsadvarende Madsen.

Farvel til fagfordelingsfrustrationer, forårsmarked, forældremøder, F-faktor, Forligsinstitution, flinkeskoletonen, fraseologiens favntag og folkeskolens år 2000-flippet. Til fremskredent forfald. Og fortravlede, flade frokoster.

Farvel til enerverende evalueringsdille og elektronisk elendighedseufori. Til ekspertvælde, eksaminer, efterslæb og eleven i eget energiske ego-centrum.

Farvel til akkorder, anstrengelser, afbrydelser, afmagt, adfærdsproblemer, attituder, Annis abstraktioner og ansvar for egen affekt.

Farvel til regereri, resignations-traumet, rygerum og rudekonvolutter.

Farvel til urafstemninger, ultra-ung undervisningsministers udredninger, ubærlige utopier og utallige udenomsværker.

Farvel for en tid til 'Leg og læring's-løgnen, til Lykketoft og løftebrud. Til lasede lærebøger og leden efter ledige lokaler. Til larmen og hele lugten, for nu tager jeg på ferie ved Jammerbugten.

Else Baggesen

Hjørring